Film „Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera” do sada zaradio preko milijardu dolara!

Star Wars
Hercegovina.info

Film „Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera” do sada je zaradio preko milijardu dolara u kino blagajnama širom svijeta, unatoč miješanim kritikama nakon izlaska prošlog mjeseca.

Najnovija epizoda toliko voljene filmske serije postala je peta u franšizi koja je generirala više od milijardu dolara, zajedno s Fantomskom prijetnjom, Posljednjim Jedijem, Sila se budi i Rogue One.

Star Wars

Film još nije blizu toga da zasjeni druga dva filma iz Disneyjeve trilogije, jer je prvi film “Sila se budi” zaradio 2 milijarde dolara, a drugi “Poslijednji Jedi” 1,3 milijarde dolara.

Možemo zaključiti da je ovo bila uspješna godina za Disney, budući da je film „Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera” trenutno sedmi Disneyjev film ove godine koji je zaradio milijardu dolara. Filmovi Priča o igračkama 4, Snježno kraljevstvo 2, Aladin i Kralj lavova, Kapitanica Marvel, Osvetnici: Završnica su svi prešli milijun dolara na blagajnama.

Prihod od milijardu dolara impresivno je postignuće za film koji je pri izlasku u prosincu dobio uglavnom mješovite kritike.