Donosimo vam 5 trikova za bolje raspoloženje!

Donosimo vam 5 trikova za bolje raspoloženje!
Svjetlost

Svjetlost je od velike pomoći kada vaše raspoloženje polako počne biti tmurno. Organizam pod utjecajem svjetlosti proizvodi hormone sreće tzv. endorfine, koji dovode do poboljšanja raspoloženja. Svakog dana 20 minuta između 11.00 i 15.00 sati izađite van razmišljati o lijepim stvarima. Sunčeva svjetlost u prirodi je pravi lijek za dobro raspoloženje i kada su jesenji dani oblačni.

Kretanje

Za jesenju depresiju pravi je lijek - šetnja. Vaše kretanje ne mora biti u vidu vrhunskih sportaša, no svaka tjelesna aktivnost poboljšava duševno stanje.

Pravilna prehrana

Dobre životne namirnice za zdravo duševno stanje su lješnjaci, jabuke, banane, mahunasti plodovi, tjestenina, riba, dobro hladno cijeđena bio ulja i dnevni unos od najmanje 2,5 litre vode.

Udahnite svjež zrak

Jednom tjedno uputite se na jedno mjesto gdje je vam je zrak dobar i udišite svjež zrak. Pritom je veoma važno izdisanje. Zamislite slikovito da prilikom svakog izdisaja tužne misli izlaze, a prilikom udisaja dobrog i svježeg zraka ulazi svježina i jačina.

Okružite se ljudima

Društvo nam je svima potrebno,a sam razgovor s ljudima pomaže pri odvraćanju od negativnih misli. Dakle, važno je sretati se s prijateljima, izlaziti u društvo i okružiti se ljudima koji su vam dragi.

Izvor: dnevno.hr