FOTO  Crvena boja joj prešla u opsesiju: Sebi i mužu osigurala čak i crveni spomenik

Zorica Rebernik, Kiseljak

Zorica Rebernik iz Kiseljaka kod Tuzle je umirovljena učiteljica, a već 47 godina ima najdražu boju koja joj je odredila život, a to je crvena.

Njezina kuća, namještaj, ukrasi, kao i kosa te sva odjeća koju nosi iste su boje već dugi niz godina, piše N1.

Zorica Rebernik,Kiseljak

"Ne mogu zamisliti druge boje. To vam ne mogu objasniti. Kako je to meni ušlo u organizam..., ali drži me jakom. Ja u toj boji osjećam jačinu, moć, ljubav, sve naj", rekla je Zorica za N1. Zorica je toliko posvećena ovoj boji da je dok je radila u školi svojim učenicima kupovala crvenu odjeću, a u njezinom domu sve je u različitim nijansama crvene, a čak se i udala u crvenoj vjenčanici.

Kaže kako je ljubav prema crvenoj boji prešla i na njezinog muža koji također ima puno crvene odjeće u svojem ormaru.

"Dođemo kupiti automobil i nije ga bilo u crvenoj boji. Ne proizvode se. Mi hoćemo baš te boje. Hajde, obećao sam joj, pofarbat ćemo ga", rekao je njezin muž Zvonko.

Osim ljubavi prema ovoj jarkoj boji, Zorica dijeli ljubav i prema cvijeću pa tako u svojoj kolekciji ima preko 150 ruža i još 100 žardinjera drugog cvijeća, naravno u istoj boji.
Zorica želi umrijeti u ovoj boji pa je sebi i mužu osigurala crveni spomenik koji je kupila posebno u Indiji.

Ipak, ovo nije jedini slučaj žena koje najviše vole samo jednu boju i cijeli svoj svijet su prilagodile upravo njoj.

Zorica Rebernik,Kiseljak

Tako Kitten Kay Seru iz Hollywooda obožava ružičastu boju toliko da je i svojeg psa obojila u nju. Troši ogromne svote novaca kako bi život gledala kroz ružičaste naočale, doslovno. Još je jedan primjer i umjetnica Elizabeth Rosenthal iz New Yorka koja preko 20 godina obožava samo zelenu boju.

Za nju je to boja pozitivnosti, a kaže kako ne može zamisliti život ni u jednoj drugoj boji, a priznala je i kako osim sebe, svojim životnim stilom veseli i druge ljude u svojoj blizini.