FOTO  Čovjek je doista preskočio tramvaj biciklom!

Osijek, biciklizam, biciklista
Istovjetni naziv jedinstvene manifestacije održane u subotu na Trgu Ante Starčevića, Osječanin Igor Vukadinović - Poki u potpunosti je opravdao. Još i više, jer ne samo da je jednom preskočio tramvaj biciklom, već je to učinio sedam puta, izvodeći pritom trikove, točnije okretanje biciklom u zraku, od čega je prisutnima doslovce zastao dah! Učinio je nešto što nitko prije njega nije učinio i zaslužio gromoglasan pljesak i povike desetaka okupljenih oko tramvaja koji je stajao točno nasuprot Pejačevićeve ulice.


-Osjećaj je neopisiv! Sam sam sebe iznenadio i mislio sam da neće teći sve ovako savršeno kao što je bilo. Planirao sam i ranije par trikova i to sam uspio i vrlo sam sretan, a nadam se i mnogobrojna publika. Imao sam, priznajem, jako veliku tremu i strah da ću se zabiti u tramvaj, ali ispalo je super, stvarno super, ispričao nam je odmah nakon što je nekoliko puta bez pogreške skočio s biciklom pet metara u vis i otprilike toliko udalj 25-godišnji Igor.


A samo sat vremena prije skoka, rekao nam je kako ne samo da on osjeća tremu, već je u panici bila i njegova majka, ali i baka, dok je otac cijelo vrijeme bio uz njega, podržavao ga i bodrio u njegovu naumu. Pljeskom i povicima „I-go-re!" učinili su to i brojni sugrađani koji su podržali ovaj jedinstven pothvat, a zanimljivo je kako je njegov skok popratila i svatovska povorka koja je u to vrijeme u Konkatedrali imala vjenčanje. Potpuno zasluženo, Igor je bez sumnje ušao u anale osječkog ekstremnog sporta, a ovaj mladi Osječanin time se bavi punih 11 godina. Iako je, kaže, ranije dostizao u veće visine, skok preko tramvaja bio je za njega pravi izazov i nešto što će mu biti, kaže, odskočna daska za eventualne daljnje izazove.
- Uvijek sam spreman za ekstremno i za pravi adrenalin. Ovaj sam preživio i želim da ih bude još i više, kaže Igor.

glas-slavonije.hr