Božo Vrećo prodaje haljinu s crvenog tepiha

Božo Vrećo prodaje haljinu s crvenog tepiha

Božo Vrećo je odlučio prodati ružičastu haljinu u kojoj je prošetao bosanskim tepihom prve večeri Sarajevo Film Festivala. Novac od prodaje će donirati Centru za slijepu djecu, objavio je na svom Instagramu.

"Ove godine sam tu za sjajni Sarajevo Film Festival. Od moje žute haljine su prošle tri godine. Ta žuta haljina je prodata u galeriju u Londonu, a novac je darovan Zemaljskom muzeju za očuvanje Haggarde. Ove godine je to pink haljina i svakako da će prodajom iste novac biti darovan u humanitarne svrhe Centru za slijepu djecu kojima će taj novac bar malo pomoći u svakodnevnim potrebama", napisao je Vrećo.

Podsjetio je da je ove godine SFF pod pokroviteljstvom UNESCO-a, a motivi na njegovoj haljini su u skladu s našom nematerijalnom baštinom i tradicijom. 

Na haljini se mogu vidjeti detalji sa stećaka, točnije Kolo, i to duž haljine te dva simbola koja predstavljaju logo prezimena Vrećo koji se inače može vidjeti na svim haljinama koje Božo nosi, a kako je najavio, uskoro i na njegovoj kolekciji.