Bolnica bez novaca: Uređaj za kemoterapiju kupio je na eBayu

Kemoterapija, uređaj, ebay
Steve Brewer (62) koji se s rakom crijeva bori do 2014. godine sam je kupio uređaj za kemoterapiju na eBayu za 175 funti (oko 1475 kuna). Naime, bolnica u kojoj se liječi spada pod britansku Nacionalnu zdravstvenu službu (NHS) i nije imala novaca za uređaj. U bolnici su mu rekli da si jednostavno ne mogu priuštiti kupiti uređaj koji inače stoji oko 4300 funti (oko 36.250 kuna). Steve je odlučio uzeti stvar u svoje ruke.

- Bio sam na prvoj kemoterapiji i sestra mi je rekla da nemaju dovoljno pumpi. Odlučio sam ju pokušati pronaći sam i donirati bolnici. Pronašao sam je na eBayu - kaže Steve iz Peterborougha. Riječ je o uređaju kojim lijekovi puno brže ulaze u tijelo i svaki tretman traje između 30 i 40 minuta. Steve je bio na 25 kemoterapija i kaže da zahvaljujući njima bolest miruje.

Otac troje djece u bolnicu svaki drugi tjedan. Otkako je kupio uređaj skupio je još oko 900 funti za šest pumpi. U bolnici su prvo rekli da ne mogu koristiti te pumpe jer su već korištene no Steve i medicinski brat Angelo Cuenca nagovorili su proizvođača da pumpe besplatno prekontrolira i dade dopuštenje da se one koriste u bolnici narednih pet godina, piše Mirror.

- Ima još puno korištenih uređaja koji se mogu opet negdje iskoristiti, to bolnicama može uštedjeti tisuće funti - kaže Steve. U bolnici kažu da su neizmjerno zahvalni Steveu.