Bivši vojni časnik novi je direktor Rimac Automobila

Bivši vojni časnik novi je direktor Rimac Automobila
- Uloga Tima Richardsona bit će vrlo važna za planiranu tranziciju kompanije. Naš tempo rasta donosi mnoge izazove. Tim je uspješan izvršni direktor u automobilskoj industriji s 20 godina iskustva u vođenju velikih operativnih organizacija i razvoju proizvodnih mogućnosti. On nam se pridružuje u ključnoj točki, kada između ostalih napora radimo na strukturiranju tvrtke, komentirao je imenovanje Richardsona Mate Rimac.

U prilog ocjeni da su pronašli pravog menadžera za vođenje operativnog poslovanja tvrtke, u Rimac Automobilima navode kako Richardsona krase jake voditeljske vještine, što se, ističu, opetovano dokazuje kroz različite zadatke u okruženjima visokog pritiska, uključujući dvanaest godina dugu službu britanskog vojnog časnika.

- Impresioniran sam energijom i spremnošću na uspjeh tima Rimac Automobila. To me motiviralo da se pridružim timu u uzbudljivom razdoblju kada nas očekuje razvoj proizvodnih mogućnosti u razmjerima za proizvodnju većih količina s sve više tehničkih zahtjeva, poručio je po dolasku u Rimac Automobile Tim Richardson.

Iz Rimac Automobila otkrivaju da je Tim Richardson tijekom deset godina na raznim rukovodećim pozicijama u BorgWarneru stekao značajno iskustvo s drugim velikim međunarodnim tvrtkama kao što su General Electric, Honeywell i TRW Aeronautical Systems Group. Već se, ističu, preselio u Hrvatsku i spreman je pomoći tvrtki da nastavi pružati sjajne rezultate.

Richardsonovo imenovanje, kažu u tvrtki Mate Rimca, dio je potrage kompanije za svjetskim stručnjacima koji su im potrebni kako bi odgovorili izazovu prelaska od proizvođača složenih high-end komponenti elektrifikacije na male količine do ozbiljnog Tier-1 dobavljača za automobilsku industriju.

- Planiramo izgraditi novu tvornicu, kao dio našeg budućeg kampusa i uspostaviti nekoliko proizvodnih linija za proizvodnju velikih količina baterija, pogonskih sustava i mnogih drugih komponenti, navode u Rimac Automobilima, piše Novac.hr.