Ako spavaš s njim, neće te voljeti više!

Prebrzo upuštanje u seks, s kojim hoćete nadomjestiti nedostatak emocija

Ukoliko se dogodi situacija u kojoj ste nekoga procjenili kao dobrog, zgodnog, lijepog, sviđa vam se, dva puta ste izašli s njim... Već sada ste sigurne da s njim želite nešto više od prijateljstva. Odlučite se za preskakivanje nekoliko koraka, koji će se odigrati u krevetu, ali on ne dijeli vaše osjećaje. Nadate se da ćete time probuditi njegove osjećaje i srce. Ne tvrdimo da to nije moguće i da se to ne događa, ali u to iskreno sumnjamo. Žene kreću iz predpostavke da je muškarcima važan samo seks i da vrlo rado spavaju sa ženama, te da im sam čin seksa znači sve. Većinom to nije tako. Ako nema emotivne komponente seks je sigurno neće prizvati, gotovo da je obrnuto. Govorimo o primjeru kada žena predlaže seks muškarcu, malo njih će to odbiti. Ona će u muškim očima dobiti razne kvalitete pozitivne ili negativne, ali kakva god bila pripisana im kvaliteta neće imati utjecaja na emocije. Neki će je nazvati poslije toga pogrdnim imenom, neki će je preuveličati i reći da je napokon došla žena koja zna što je dobar seks. Ako ni jedno ni drugo niste u potrazi za ljubavlju tada je ovo uredu. Seks do 16 godina jako utječe na osjećaje kod maloljetnika, kod odraslih vrijede drugačija pravila. Seks je seks, ako ste oboje za razlozi nisu potrebni, posljedica nema kao ni emocija. Neki koji su konzervativnije orjentirani reći će da seks neminovno utječe na naše emocije, što je vjerojatno istina. Osjećaji ljubavi ne dolaze iz ničega javljaju se iz raznih razloga, pa nije nemoguće da se dogodi kroz seks.

 


Strast prvenstveno vodi do seksa, ne do ljubavi. A bez strasti nema ni ljubavi. (jlp)


Savjet:

Nikada ne gradite ljubav na seksu. Ne želimo isključiti mogućnost da će se od iskre stvoriti požar koji će uzrokovati vječni plamen. Može se dogoditi da se zbog spolnog odnosa razvije ljubav, sve je moguće.

Zato vam savjetujemo da u takvim situacijama dobro razmislite što vam je činiti kako kasnije ne biste bili u strahu od odbacivanja. Preporučamo da pričekate sa spolnim odnosom barem neko vrijeme dok se muškarac barem malo emotivno ne veže. Ne možemo vam reči koliko treba pričekati i kako to otkriti. Kada se opečete barem jednom i iskustvo će vam pravilno usmjeriti ljubavni kompas. Pustite svajete iz ženskih revija koje vam govore po točno kojih 10 točaka prepoznajete voli li vas. Muškarci također čitaju te revije i ne možemo se načuditi tom primitivnom misticizmu, a i te savjete jako dobro iskoristimo za svoje “podle“ namjere. Slušajte sebe i svoje osjećaje te otvorite oči. Ako mu je stalo do vas čekat će vas i to sa smješkom. Muškarcima nije problem čekati, uzbuđenje samo raste. Ako nam se sviđate, i u muškoj glavi raste ljubav, ne samo među nogama, čekat ćemo koliko treba. Kada dođe do seksa tada ćete lako ocjeniti , jesu li se osjećaji pojačali ili ste se predale prebrzo. Stoga, ne budite nestrpljive i ne pokušavajte dobiti ljubav na brzinu, a pogotovo ne preko seksa.

intimatemedicine.com.hr