5 muških ponašanja i 5 objašnjenja

muškarci, ponašanje, objašnjenje, muškarac, brak, tipovi

1. Oni su zaštitnici

Muškarac instinktivno želi zaštititi "slabiji" spol, što može biti problematično ako je u društvu jake, samostalne žene. Većina takvih žena će reagirati odbijanjem zaštitničkog ponašanja, ali treba imati na umu da muškarac koji nas želi zaštititi zapravo uopće ne misli da smo jadne, slabe i nesposobne - on je samo ocijenio da smo mi netko koga je vrijedno štititi.

2. Nisu multi-taskeri

U primitivnijoj varijanti ljudske povijesti, muškarci su bili lovci, a žene sakupljačice. Muškarac se tijekom lova fokusirao na jednu stvar, dok je žena tražila što više bobica koje može sakupiti. Danas je to ostalo isto, ili barem slično - muškarcima je lakše raditi jednu stvar, dok žena pokušava raditi više stvari odjednom. Nisu oni glupi ili nesposobni, samo su drukčije dizajnirani od nas.

3. Žele riješiti problem

Ovo je jedan od glavnih razloga zbog kojeg žene vole tračati, a muškarci to ne podnose. Kada žena priča o glupoj kolegici s posla, ona se samo želi ispuhati i reći što ju muči, dok muškarac cijelo vrijeme traži rješenje problema i ne vidi logiku u konstantnom nabrajanju stvari koje ne valjdaju bez da se pokuša doći do konkretnog zaključka.

4. Treba im sloboda

Muškarca ispunjava osjećaj da je cijeli svijet njegov ako to poželi, dok ženama više odgovara osjećaj sigurnosti. Ovo ne znači da muškarci ne žele vezu, samo da im je tu i tamo potrebno malo slobode kako bi došli do zraka i vratili svoju mušku energiju.

5. Treba im ženska energija

Ovo nije govor protiv feminizma, naprotiv. Žene su u današnjem svijetu postale toliko jake i snažne da se neke od njih boje ponašati ženstveno, iz straha da će djelovati slabo. Muškarci vole jake, samostalne žene, ali isto tako očekuju da će jaka, samostalna žena koju vole biti dovoljno hrabra da se otopi u njihovim rukama i dopusti im da ju vide ranjivu.

Izvor: index.hr