10 razloga zašto je dobro imati veliku stražnjicu - 25.05.2015

problemi, bedra, žene, stražnjica, razlozi, žene, guza, muškarci, privlačnost, celulit, alkohol, slatkiši

1. Čini vas privlačnijima

Muškarcima su žene s većim guzama privlačnije jer ona povećava zakrivljenost kičme što je, s evolucijskog gledišta, vrlo poželjna tjelesna karakteristika. Zaobljenija kičma smanjuje mogućnost ozljeda tijekom trudnoće te je žena tijekom tog perioda pokretnija.

2. Imate bolju intuiciju od žena s malom stražnjicom

Istraživanja su pokazala da žene razvijaju snažan osjećaj intuicije u razdoblju puberteta, u vrijeke kada im se razvijaju i obline. Zbog toga mnogi teoretičari evolucije smatraju kako postoji poveznica između emocionalne inteligencije i veličine stražnjice.

Objašnjavaju kako žene s velikim stražnjicama i malim strukom privlače puno muškaraca pa zbog toga moraju razviti superiorne društvene vještine kako bi znale izabrati potencijalnog partnera.

3. Masno tkivo u stražnjici je bezopasno

Za razliku od viška bijelog masnog tkiva u crijevima koji može uzrokovati upale, visoki krvni tlak i druge bolesti, velika stražnjica puna je potkožnog žutog masnog tkiva koje je u tom području bezopasno.

4. Lakše se penjete uz stepenice

Uspon orkestrirani rad svih mišića donjeg dijela tijela, ponajviše gluteus maksimusa tj. velikog mišića stražnjice. Penjanje uz stepenice napornije za žene s ravnim stražnjicama i slabim mišićem.

5. Glad vas manje 'izbezumljuje'

U stražnjici su pohranjene određene količine masti koje služe kao 'gorivo' za organizam u trenucima u kojima ne možete jesti, a gladni ste. Zato na svoju guzu gledajte kao na zalihu 'hrane' koja vam pomaže da normalno funkcionirate u trenucima kada ste gladni, a niste u prilici posegnuti za obrokom.

6. Štiti vam donji dio leđa

Manje stražnjice teže pokreću noge tijekom hodanja i zbog toga se u 'akciju' uključuhju i manji mišići što često dovodi do bolova u leđima. Kod velikih stražnjica ovaj problem ne postoji.

Izvor: zadovoljna.hr