Zvonimir Jerković - Ero: „Sve polazi i nastaje od ljubavi“

Zvonimir Jerković Ero, Brotnjo, pjevač, Zvonimir Ero Jerković, pjesma
Mladi student menadžmenta iz Čitluka, Zvonimir Jerković, poznat i pod nadimkom Ero, danas nam otkriva svoj glazbeni put. Oduševljava mnoge svojim glazbenim ostvarenjima, prvu pjesmu piše još sa 15 godina, a sa 16 prvi put i snima spot. Glazbu i stihove za svoje pjesme piše sam.

Ero nam otkriva: „Službena veza između mene i glazbe započinje još u mojoj šestoj godini kad sam od starije sestre na poklon dobio prvu kazetu Vatrenog Poljupca. Svakako u to vrijeme ova vrsta glazbe i nije bila primjerena za jedno dijete zbog pomalo prostih stihova, pa bi mi mama branila da ih slušam. A upravo ta zabrana potiče me da i dalje istražujem glazbu."

Ovaj mladi talentirani Brotnjak s prijateljem Josipom Jocom Vukojom, koji mu je ujedno mentor u glazbenom svijetu, te mu uvelike pomaže u novim stvarima, i upućuje u ono najbolje što se može iz glazbe izvući. „Bez njegove pomoći", kaže nam Ero, „pjesme ne bi zvučale jednako kvalitetno kao sad."

Tematika pjesama je većinom ljubavna jer najveću inspiraciju zapravo i pronalazi u ljubavi. A što se tiče obožavanja glazbenih pravaca, Ero nam kaže kako ne postoji određeni pravac u kojem se našao i kojeg se striktno pridržava, te sluša. Pronalazi najbolje u svim glazbenim smjerovima, tako da se među njegovim uzorima mogu pronaći imena poput: Štulića, Divljih jagoda, Vatrenog poljupca, Atomskog skloništa, Riblje čorbe do Miladina Šobića, Ozzy-a, Bon Jovi, pa i kako kaže, „famoznih narodnjaka, jer čovjek koji ne voli harmoniku nije čovjek (kroz smijeh nam Ero otkriva)".

Ne zamara se pitanjem da li će uspjeti na estradi, jer uživa u glazbi iz ljubavi prema njoj. Međutim, prvi put se predstavlja publici 2010. godine s autorskom pjesmom „Najdraža", u društvu svojom tadašnje grupe Aritmija. Vrlo brzo Ero i njegova grupa stječu veliki broj obožavatelja, te grupa dobiva i nagradu za debitanta Melodija Mostara 2010. Nedugo nakon toga Ero se osamostaljuje te nastavlja sa svojim autorskim radom i piše nove pjesme pod nazivom Daleko od sveg, Boje tuge (za koje su snimljeni spotovi) i Stara gimnazija. Također obrađuje pjesmu Muškarci ne plaču Milića Vukašinovića (bivšeg bubnjara grupe Bijelo Dugme i frontmena grupe Vatreni poljubac), od kojega dobiva osobnu pohvalu za obradu, te radi obradu Nedeljka Bilkića „Tebi majko misli lete".

Ero se odlično snašao u Pop-rock vodama što dokazuju brojne pjesme i obrade, a da mu nije strana ni narodna vrsta glazbe, pokazuje singlom zanimljivog naziva „Dečko i dama".

Njegove pjesme možete pogledati i poslušati na Youtube kanalu

Brotnjo.info