FOTO/VIDEO  Zoster opjevao slavnog 'Gavrila'

Grupa Zoster, Gavrilo Princip, Mario Knezović, Album Srce uzavrelo, Zoster, Mario Knezović, koncert, Zoster, album, Mario Knezović, Zoster, Grupa Zoster

Glazbu i tekst za 'Gavrila', kao i za sve pjesme na novom albumu, napisao je frontmen Zostera, Mario Knezović, dok su aranžman radili svi članovi Zostera, kojeg danas čine Mario Knezović (vokal), Atilla Aksoj (gitare), Adis Sirbubalo (klavijature i harmonika), Nikola Galić (bas) i Goran Rebac (bubnjevi). Scenarij, montažu, režiju, animaciju i dizajn spota potpisuje basist Nikola Galić, dok je snimatelj bio Srđan Šarić.


Grupa Zoster nastaje u jesen 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića iz potrebe da se nešto kaže. Ubrzo im se pridružuju bubnjar Goran Rebac i pjevačica Marijana Pejić, te njih četvero čine okosnicu grupe.

'Zmajevi' i 'Flomasteri' samo su neka od imena koje su mijenjali sa svakim nastupom. Naziv 'Zoster' dolazi od herpesa zoster , virusa koji živi u ljudskom tijelu, uzrokovan padom imuniteta. Upravo od tud bend dobiva ideju svog imena, a kao svojevrsna posljedica pada imuniteta društva i potreba da se nešto kaže i učini. Članovi Zostera smatraju da je reggae muzika prikladna za ova trusna područja u kojima je doza agresivnosti čak i u muzici prevelika.

Grupa stoga prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, te ponekad i edukacije. I, naravno, ljubavi. Zoster prvi put ulazi u studio 2003. godine kada snima singl 'Majko Jamajko'. Prolazeći kroz razne krize, Goran, Mario i Dražan, odlučuju u veljači 2004., snimiti demo album. U ljeto iste godine, nakon što ih napušta pjevačica, a Mario postaje frontmen, grupi su se pridružili Marko Jakovljević i Atilla Aksoj oživljavajući napola mrtav bend.

Prva zajednička svirka na West Herzegovina Festu donijela je i pobjedu. Nakon prvog albuma Ojužilo, Dražan Planinić napušta bend i kreće u drugačije životne avanture, a njegovo mjesto u bendu zauzima saksofonist Boris Gutić, koji je bio gost na albumu Ojužilo. Nakon toga su uslijedili albumi Festival budala (2007) i Imači kada (2012).

Album Srce uzavrelo, koji će publici krajem godine donijeti ukupno deset novih pjesama, snimili su Eric Bajramović i Edin Zubčević u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, miks i mastering su rađeni u studiju Bauer u Ludwigsburgu, a album je producirao Edin Zubčević. Izlazak albuma najavljen je za jesen.

'Gavrilo' je dobio i svoj video spot kojeg možete pogledati: