VIDEO  VINKO ĆEMERAŠ Idem korak po korak, ne razmišljam o pobjedi

Vinko Ćemeraš, The Voice , natjecanje, pjevač

Dvadesetšestogodišnji Vinko Ćemeraš iz Čapljine se proslavio svojim nastupom u glazbeno-zabavnom showu ''The Voice Hrvatska' gdje je kroz dva nastupa očarao publiku i žiri.

Ovaj talentirani mladić je prije par mjeseci diplomirao na preddiplomskom studiju Informacijskih znanosti, ali pjevanje je njegova ljubav iz dječačkih dana.

Vinko se nalazi u timu Gobac. a u prošloj emisiji prolazak u nokaut fazi natjecanja izborio je izvedbom 'Run' od grupe Snow Patrol.

U razgovoru za Hercegovina.info, Vinko otkriva nada li se pobjedi te što planira u budućnosti.

Kako si došao na ideju da se prijaviš na Voice?

-Prve godine Voicea u Hrvatskoj sam se prijavio, ali sam zaustavljen na početku, nakon par godina sviranja po raznim festivalima s bendom (ST@rt 2016.godine osvojili te za nagradu dobili pozivnicu za sviranje na EXIT festivalu u Novom Sadu) i pubovima/kafićima osjetio sam da sam spremniji za neki iskorak, bar pokušati. Glavni cilj je bio prolazak u blind audicije da ljudi čuju za mene pa da kasnije bar malo lakše promoviram autorske pjesme. Ali eto, ispalo je bolje nego što sam očekivao.

Jesi li očekivao da će se svi članovi žirija okrenuti na tvoju izvedbu?

-Ma naravno da ne, mislim da nitko to ne očekuje. Nadaš se samo jednom stolcu i taj jedan ti bude kao da su se svi. Ali kad se svi članovi žirija okrenu, to ti znači puno, dobiješ na samopouzdanja, dobiješ pohvalu, a da ništa ne kažu.

Tko ti je najveći pjevački uzor?

-Najveći pjevački uzor mi je Eddie Vedder od početka, ali tu se priključuju Damir Urban, Bon Iver, Paolo Nutini... Teško je samo jednog izdvojiti.

Možeš li nam otkriti što spremaš za gledatelje u idućoj fazi natjecanja u Voiceu?

-U idućoj fazi natjecanja slijede dvoboji, međutim ne preferiram baš tu riječ pa kažem da slijede dueti. Mentor od nas 6 koji smo ostali, slaže 3 para dueta.

Dokle misliš da ćeš dogurati? Očekuješ li pobjedu?

-A ne znam, od početka govorim kako god prođem jednu fazu da je meni to i više nego dosta, da sam zadovoljan, tako da kad ispadnem stvarno neću žaliti ni za čim.

Ne mišljam o pobjedi, veći je cilj dobiti neku svoju publiku koja će me pamtiti i pratiti i poslije showa.

Kakve planove imaš u budućnosti, vidiš li se u Hercegovini ili negdje drugo?

-Plan je okupljanje autorskog benda i snimanje autorskih pjesama, materijala imam za početak.

Planiram otići u Zagreb jer iskreno tamo su veće šanse za postići nešto, velik grad pa tako moraš imati i veću publiku. Idem korak po korak i uživam - to je najvažnije.

https://www.youtube.com/watch?v=BYFFf2YMjto