VIDEO  Premijera domaće erotske drame 11. ožujka

Hrvatsko- slovensko- srpska koprodukcija paralelno će se prikazivati i u Ljubljani, gdje će premijeru imati 9. ožujka, u Splitu (premijera 10. ožujka) te u Beogradu (11. ožujka).

Kroz priču o dva brata, njihovim suprugama, ljubavnicama i djeci koja nisu sigurna tko im je otac, film otkriva što se krije ispod mirne površine građanske svakidašnjice i običaja.

To je gorka i slatka priča o neumornom traganju za ljubavlju i srećom, o požudi koja nikada ne gasne i o posljedicama bračne prijevare koja se češće događa nego što se o njoj govori, rečeno je.

Film kreće u redovitu kino distribuciju s petnaestak kopija, a premijera će biti posvećena preminulom Vanji Drachu, jednom od glumaca u filmu, najavio je Rajko Grlić na konferenciji održanoj nakon projekcije za novinare.

Upitan o ulozi grada kao šestog glavnog lika u filmu, Grlić je rekao kako je nakon skoro 18-godišnje stanke od snimanja u Zagrebu, poželio snimiti film o svom rodnom gradu, posebice o građanskoj klasi koja danas, napomenuo je, skoro živi u ilegali.



Po njegovim riječima, nije bilo lako snimati u Zagrebu jer je skup, a i što se osobito vidi kroz oko kamere, zapušten grad.

Scenarij filma je, uz Grlića, pisao književnik Ante Tomić, koji je ustvrdio kako mu je bio izazov pisati o temama grada u kojemu se nije rodio, no koji mu je nakon tog iskustva postao bliskiji.

U glavnim ulogama su Miki Manojlović, Bojan Navojec, Daria Lorenci, Ksenija Marinković i Nataša Dorčić, a glume još Nina Ivanišin, Buga Marija Šimić, Krešimir Mikić, Živko Anočić, Ivana Roščić, Helena Buljan, Nikola Črček, Dora Polić, Vida Jerman i drugi. Net.hr