VIDEO  Poslušajte dosad neobjavljenu pjesmu Stonesa

rolling stones

...ploča, koji se obilježava svake godine treće subote u travnju, a svrha mu je poduprijeti rad i djelovanje takvih prodavaonica.

Pjesma "Plundered My Soul" otkrivena je tijekom rada ne reizdanju albuma "Exile On Main Street", koji se smatra jednim od njihovih najznačajnijih albuma. Stonesi su dugo odolijevali molbama da objave snimljene, ali dosad neobjavljene pjesme, a na iduće će reizdanje spomenutog albuma iz 1972. uvrstiti deset takvih pjesama.

Album će se u trgovinama diljem svijeta moći kupiti 17. svibnja, a u SAD-u 18. svibnja. Na reizdanom albumu će se, među ostalima naći pjesme od prije gotovo 40 godina, pronađene tijekom pripreme ovoga izdanja. Osim "Plundered My Soul", na albumu će biti "Dancing In The Light", "Following the River", "Pass The Wine" te nove verzije pjesama "Soul Survivor" i "Loving Cup".

Dan prodavaonica ploča (Record Store Day) podupire i britanska grupa Blur, koja će nakon sedam godina izdati singl u ograničenom vinilnom izdanju. Izdavačka kuća EMI izdat će singlove Beatlesa i Lily Allen, također u ograničenoj ediciji od tisuću ploča.

tportal