VIDEO  Pjesme kojih se srame naši pjevači

pjesme, opera
Kako prenosi Arena, Zlatan Stipišić Gibonni jedan je od rijetkih koji nije krio da mu pjesma Zašto praviš slona od mene, koju je napisao za pokojnog prijatelja Dinu Dvornika, nije nikada bila na diku. Točnije, kao mladić nije se volio hvaliti da je ta pjesma izašla iz njegovog pera.



Mladen Burnać je, kako prenosi isti list, istaknuo da mu je pjesma Ne zovi, mala, policajce više štetila nego koristila, odnosno da su ga godinama poslije doživljavali neozbiljno. A možda je tome doprinijela Nives Celzijus koja se kao 16-godišnjakinja pojavila u spotu za tu pjesmu.

Ni dive hrvatske estrade nisu krile da ima stvari kojih se srame. Meri Cetinić ogorčena je što se uz njeno ime još uvijek veže partizanska pjesma Poziv u borbu, koju je otpjevala za potrebe jedne emisije.



Tereza Kesovija, pak, kaže da se počne tresti kad se sjeti da su je urednici jedne televizijske emisije nagovorili da snimi Lambadu i da pleše u latino stilu.


No, najzanimljivija su priznanja Vinka Coce da ne voli pjesmu Mama, adio jer je pretužna, Mladena Bodaleca da se zasitio Marine i pjesme Zaustavite vrijeme, dok je Alen Vitasović rekao kako mu pjesma Ne morem bež nje više nije simpatična.

No nisu svi samokritični. Jurica Pađen se pak nimalo ne stidi svog hita Što si u kavu stavila već je ustvrdio kako su Hrvati glup narod te da ne znaju prepoznati dobru glazbu. Tekst spomenute pjesme njemu je odličan.