VIDEO/Mostarci u Njemačkoj snimili 'Blues zlatnih kašika’, o politici i odlascima iz BiH

mostarci, pjesma, Mili Jelavić, Igor Pehar

Mostarci u Njemačkoj snimili su  ‘'Blues zlatnih kašika’, pjesmu koja govori o politici i odlascima  ljudi  iz Bosne i Hercegovine, na koje su zbog stanja u rodnoj zemlji i sami bili primorani, prenosi portal pogled.ba.

''Blues zlatnih kašika'' , snimio je Mili Jelavić,  tekst je napisao i uglazbio Igor Pehar sin legendarnog mostarskog glumca Tonija Pehara.
Obojica žive u Njemačkoj i kroz glazbu progovaraju o problemima koji ih muče.

https://www.youtube.com/watch?v=-oIz-mpl4nQ

 ''Noćas ću spremiti zadnji kofer, k'o onaj buntovnik Tomas Sojer, noćas bi mor'o k'o onaj zoro povez sa očiju skinuti'',  stihovi su kojim   počinje pjesma ''Blues zlatnih kašika'' koju je snimio Mili Jelavić u njemačkom Frankfurtu govoreći o aktualnoj situaciji i društvu u BiH.

''Srce mi moje na loše sluti, netko mi moju Radobolju muti'', pjeva Mili dok se u spotu redaju slike prljave Radobolje, Aluminija, bh. Lidera i odlaska mladih iz BiH koji  sve više idu u zemlje EU u potrazi za poslom, razočarani stanjem u BiH.
Da bi Blues zlatnik kašika ugledao svjetlo dana uz vokalnu izvedbu Milog Jelavića i tekst ii glazbu Igora Pehara  aranžman potpisuje Ivan Špeljak Jitz, video je snimio IKS.

Spot je sniman u El pollo loco studio Zagreb, studio M&M Mörfelden-Walldorf ( Frankfurt am Main)., te nekoliko sati od objave bilježi stotine pregleda i širi se društvenim mrežama.