VIDEO  Doris Teur pobjednica je polufinala Dore

U Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner voditelji Mirko Fodor i Duško Čurlić "toplo" su pozdravili publiku, a onda im se pridružila i Nevena Rendeli koja je zablistala u glamuroznoj uskoj i kratkoj haljinici.

dora

  • HRT

Iz večerašnjeg polufinala najboljih osam će se plasirati u finale. Konačni pobjednik Dore i hrvatski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu u Oslu znat će se sutra.

Natjecanje su s "lakoćom" otvorile bose Feminnemke sjedeći na romantičnoj klupici postavljenoj na pozornici. Obučene u haljine prikladnije za kazališne daske i predstavu u kojoj glume modernizirane dvorske dame, otpjevale su ljubavnu pjesmu Lako je sve.



Mijo Lešina koji se fura na Justina Timberlakea (traperice, bijele tenisice, košulja, prsluk i kravata) zapjevao je Tajnu ljubavi.



Valungari - muškarci u suknjama zapjevali su Vol or ne vol, a vokalnu podršku im je pružala plavuša raskošnih oblina sva u tilu.

Martina Vrbos u haljini mladog dizajnera Juraja Zigmana koji joj je rekao "Ne pitaj ništa samo daj veličinu grudnjaka", zapjevala je Ti i ja. Stajajući na postolju nasred pozornice u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u toj je raskošnoj haljini bila "nepokretna" od struka na niže.



Grupa Teška industrija predstavila se s pjesmom Nazovi stvari pravim imenom, a pjevačica se bezuspješno pokušala isfurati na jednu i jedinu Lady Gagu.

Nakon Teške industrije Nikola Marjanović otpjevao je pjesmu Ti i muzika.

Iako je kraj polufinalne večeri Dore daleko, Klapa Iskon zapjevala je Vrime za kraj.

Carla Belovari nastupila je s romantičnom pjesmom Sada osjećam to i to u prikladnom romantičnom stylingu.



Atmosferu u backstageu "zakuhavale" su Ida Prester u uskoj tirkiznoj haljini koja je govorila kako ništa ne jede da joj haljina ne popuca i Iva Šulentić u šljokičastom izdanju.

dora

  • HRT


Idemo na put, daj se pomakni ne želim biti grub... zapjevao je nadobudno Filip Dizdar, poznatiji kao brat Natali Dizdar. Obučen kao dječačić tako je i pjevao.



Pjesmu Trio tulipan pjevale su Swing Mamas, a pratio ih je striček za klavirom. Čini se da su tri dame i striček nekako, negdje pronašli vremeplov i na Doru doputovali iz daleke prošlosti, ali po svemu sudeći neće daleko stići u budućnosti.

Mlada Doris Teur elegantno je izvela pjesmu Ti me ne zaslužuješ, a posljednji je nastupio Giuliano s pjesmom Moja draga.



Nakon glasovanja objavljena su imena osam najboljih koji su se plasirali u finale, a to su: Doris Teur s pjesmom Ti me ne zaslužuješ koja je osvojila 16 bodova, Franko Krajcar i Indivia s pjesmom Jobrni je jobrni koja je osvojila 14 bodova, klapa Iskon, Feminnemke, Valungari, Carla Belovari, Swing Mamas i Giuliano.



Finalna večer Dore 2010. održat će se u subotu, 6. ožujka, a pored najboljih osam skladbi iz polufinalne večeri, u finalu nastupa i osam skladbi koje su direktno plasirale: Đani Stipaničev, VIVA, Franka, Žiga i ŽVS Druge, Tihomir Kožina, Alibi, Sabrina Hebiri i Marta Kuliš.

net.hr