Veliko slavlje na kraljevskom dvoru: Slavna princeza dobila drugo dijete

showbizz, belgija, kraljevska obitelj

Belgijski kraljevski par prije tri godine dobio je kćer s kojom žive dalje od očiju javnosti, daleko od belgijskog dvora, no nisu propustili s obožavateljima podijeliti sretnu vijest o proširenju obitelji. Belgijska princeza Elisabetta i njezin suprug, princ Amedeo, postali su roditelji po drugi put. Princeza je na svijet u petak navečer na svijet donijela sina, objavila je belgijska kraljevska kuća na Twitteru.

https://twitter.com/MonarchieBe/status/1170274459669934080?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1170274459669934080&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gloria.hr%2Ffokus%2Fzvjezdane-staze%2Fveliko-slavlje-na-kraljevskom-dvoru-slavna-princeza-rodila-drugo-dijete%2F9332702%2F

"Princ Amedeo i princeza Elisabetta s nemjerljivom radošću objavljuju da se 6. rujna u 21:05 rodio njihov sin u bolnici Saint-Pierre u Bruxellesu. Dijete je teško 3,3 kilograma i dugačko 50 cm. Majka i dijete su dobro", stoji u kratkoj poruci palače.

Nakon što se prije par mjeseci šuškalo da proširuju obitelj, kraljevski par potvrdio je vijest u lipnju ove godine. Inače, princ Amedeo nećak belgijskog kralja Philippea, a s talijanskom aristokratkinjom Elisabettom već ima trogodišnju kćer Annu Astrid, rođenu 17. svibnja 2016. u istoj bolnici kao i njezin brat.

Elisabetta i Amedeo vjenčali su se 2014. godine te od tada žive dalje od očiju javnosti u Baselu u Švicarskoj, gdje Amadeo radi u privatnoj banci svoga oca, princa Lorenza, te se ne pojavljuju na službenim događanjima ni ne preuzimaju službene angažmane belgijske kraljevske obitelji.

Novorođeni sin, čije se ime još uvijek ne zna, osmi je po redu za belgijsko prijestolje, a držat će titulu nadvojvode, baš kao što njegova sestra Anna Astrid drži titulu nadvojvotkinje. Ti naslovi potječu od njihovog djeda, princa Lorenza, nadvojvode Austrije-Este.