Uhićena beogradska "Kraljica splavova"

Prometni policajci su pokušali da zaustave Vranićevu kod Studentskog parka gdje je vozeći velikom brzinom umalo svojim džipom udarila pješaka, pišu večernje novosti.

Zbog nedozvoljene brzine kojom se kretala pjevačica, više policijiskih vozila i desetak policajaca dalo se u potjeru za njenim vozilom, a sustigli su je kod hotela „Balkan".

„Vozilo se zaustavilo, a dama u njemu se vrlo grubo obratila kolegi, spremna na svađu", rekao je jedan od nazočnih policajaca.

„Odmah smo primjetili da sa njom nešto nije u redu, odnosno da je ili pijana ili pod uticajem droga. Na kulturan način smo je zamolili da nam pokaže dokumenta i izađe iz vozila. Ali, ona je odbila i dalje se bahato ponašajući, psujući, vičući...".

Jednog trenutka je dala gas i direktno krenula svojim vozilom na prometne policajce, da ih udari i pobjegne. Kako su je spriječili u tome, Vranićeva je izašla bijesno iz džipa, prišla jednom od policajaca i prvo mu udarila šamar,  da bi mu na kraju pocijepala službenu uniformu.

Danijela Vranić je nakon toga uhićena i privedena na saslušanje u najbližu policijsku postaju. Na teret joj se, prema prvim nezvaničnim informacijama, stavlja napad na službeno lice i prebrza vožnja u pijanom stanju.