TREĆA NOMINACIJA Zoran Šprajc: ‘Nastojimo izbjegavati jeftini populizam’

TREĆA NOMINACIJA Zoran Šprajc: ‘Nastojimo izbjegavati jeftini populizam’

Već treću godinu za redom Zoran Šprajc našao se na popisu nominiranih za prestižnu nagradu Večernjakova ruža. Ovakav ishod ne čudi s obzirom da je poznati voditelj popularan po svom osebujnom i karakterističnom stilu i izričaju. Zoran je zasluge, osim svom radu, pripisao i još nekim osobama.

‘Svatko od nas je onakav kakav se rodio i kakav se i osobno i profesionalno u životu formirao. Dakle, od mame Andrejke i prijatelja s kojima sam odrastao, kolega s kojima sam radio i prijatelja koje sam putem stekao i ljudi koje sam upoznao. Vjerojatno sam imao sreće pa upoznavao ljude i prijatelje od kojih sam mogao učiti i od kojih i danas rado učim. Svo to iskustvo onda se, eto, pretvori u neki moj privatni i televizijski izričaj. Na televiziji ne možeš gledatelje ‘fejkat'. Ono si što jesi i oni očito vole da si ono što jesi', ispričao nam je novinar.

Lani je baš njegova informativna emisija RTL Direkt osvojila nagradu za najbolju televizijsku emisiju što je pridonijelo razvoju programa i uspjeha same emisije. ‘Bila je priznanje ne samo meni nego i cijeloj mojoj ekipi koja sa mnom radi. Bez dobre ekipe ne možeš ni sam biti dobar, a s dobrom ekipom možeš biti sve. Bez takve ekipe ne bi bilo ni ove nominacije pa je to doista priznanje i cijelom RTL-u jer pokazuje da ima izvrsnih urednika, novinara producenata, snimatelja, montažera i grafičara koji čine RTL Direkt najposebnijom dnevnom news emisijom na planetu', istaknuo je 49-godišnjak koji će ove godine na dodjelu doći u pratnji supruge Lidije i urednice Mojmire Pastorčić.

RTL Direkt broji vrlo visoke postotke gledanosti, a formula za ovakav uspjeh zapravo je vrlo jednostavna, no iziskuje puno rada i truda. ‘Nastojimo im dati informaciju koju u ostalim vijestima neće vidjeti ni čuti, nastojimo izbjegavati jeftini populizam, nastojimo odražavati život onakav kakav jeste, u svim bojama, sa svim svijetlim, crnim i sivim tonovima', kaže Šprajc

Novinarski posao može biti izrazito stresan pa je važno pronaći dobar ispušni ventil. Zoran je odnedavno pronašao svoj. ‘Uveo sam si dva-tri puta tjedno fitness kao najbolju antistres terapiju i sad dolazim na posao s mnogo više energije i mnogo manje stresa', otkrio je karizmatični voditelj.