Tomislav Nosić: Silno vjerujem u svoje pjesme

Tomislav je uspješan glazbenik, a ovih dana je napravio spot za svoju novu pjesmu, te evo što je povodom toga rekao za naš portal HERCEGOVINA.info.

Kao prvo hoćeš li nam reći otkada se baviš glazbom?

Bavim se s glazbom od djetinstva. Od malih nogu sam pohađao satove pjevanja i klavira.

Tko ti je usadio tu ljubav za glazbom?

Moj otac koji me je uveo u svijet glazbe i zbog kojeg se i bavim glazbom. On je usadio tu ljubav prema glazbi. Ali također mislim da se to stvarno ne može usaditi, glazbu moraš zaista voljeti.

Možeš li nam nabrojati gdje si sve do sada nastupao?

Nastupao sam do sada na mnogobrojnim glazbenim natjecanjima u Kanadi, BiH i u Hrvatskoj. U 2009 sam se prvi put predstavio na festival Etnofest Neum s pjesmom " Donija sam grudu zemlje" pa onda na festivalu zabavne glazbe Bihać s pjesmom "Anđela". U 2010 sam nastupao na Marko Polo festival s pjesmom " Hajde reci" i s tom pjesmom sam osvojio nagradu TZ Korčula. Takodjer u 2010 sam nastupao na Etnofest Neum s pjesmom "Kameni mornar". U 2011 sam nastupao na Melodijama Hrvatskog juga u Opuzenu s pjesmom "Kome ću sad" i osvojio nagradu od Direktora festival.

Da li zadovoljan svojom dosadašnjom karijerom glazbenika?

Jesam! Ovom prilikom želim se zahvaliti svima koji su me podržavali.

Tvoj prvi album zvao se "Donija sam grudu zemlje",. Kako je on prošao kod publike?

"Donija sam grudu zemlje" deset pop pjesama sa spoj etno zvuka. U 2009 diskografska kuća Song Zelex iz Širokog Brijega je na BiH tržište izbacila album. Album je dobro prošao i u Kanadi gdje ima jako puno iseljenika. Oni su se osjećali povezani uz pjesmu " Donija sam grudu zemlje" koja je priča kako se ne zaboravlja svoj kraj.

"Živim za tebe" nova je pjesma je za koju si uradio spot, a ona je sa tvog novog albuma. Kada publika može očekivati taj album?

"Živim za tebe" je moj novi singl. Pjesmu potpisuje Vladimir Juričić poznat po radu s grupom Ruswaj, Lanom Jurčević i Ivanom Zakom. Vladimir je odradio sve super i angažirao najbolje glazbenike za ovaj projekt. Htio sam dati i vizualni doživljaj pa sam odlucio napraviti spot. Spot je sniman na nekoliko lokacija u Zagrebu i u Čakovecu. Objavit ćemo novi album tek kad budemo potpuno zadovoljni snimljenim materijalom. Nikud nam se ne žuri, a u ovom trenutku najvažnije je da pjesmu Živim za tebe čuje što više ljudi. Silno vjerujem u ovu pjesmu, nadam se da ce ljudi prihvatiti i zavoljeti pjesmu.

Da li su naši krajevi plodno tle za glazbenike, i može li se od glazbe živjeti?

Malo je tržište, ali uz dobru pjesmu i sreću sve je moguće.

Tko je nazaslužniji za tvoje uspjehe na glazbenoj sceni?

Moji suradnici s kojim sam do sada surađivao, obitelj koja je uvijek uz mene i naravno publika koja me podržava.

Što planiraš u budućnosti, kakvi su ti planovi?

Planiram snimiti još pjesme i nastupati što više. Planiram i snimati "Živim za tebe " na engleskom jeziku da probam nešto stvarati i u Kanadi. Cilj i želja mi je imati dugotrajnu i plodnu glazbenu karijeru. Svjesan sam da još moram puno toga steći i ne bih to htio postići na brzinu. Imam strpljenja.

Evo porula za kraj našim čitateljima od mladog i uspješnog glazbenika?

Veliki pozdrav iz sunčanog Toronta! Uživajte uz moju novu pjesmu "Živim za tebe".

HERCEGOVINA.info