Thompson: Moje pjesme su dovoljna poruka o ulasku u EU

Pozornica će biti široka 50 i visoka 16 metara, a za tehniku kažu da se svrstava među one koju koriste AC/DC te Iron Maiden. Što se tiče samog datuma koncerta, koji se povezuje s proslavom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Thompson kaže:

- Nije namjerno odabran taj datum. Hajduk nam ga je ustupio kao jedini moguć. Moje pjesme su dovoljna poruka o ulasku naše zemlje u EU. Hrvatska je uvijek težila europskoj civilizaciji i dobit će puno od nas, a hoćemo li mi biti bogatiji ulaskom u EU tek ćemo vidjeti. Naši političari nisu se puno trudili objasniti nam što ćemo dobiti nakon tog datuma.

Inače, Thompson je od Grada, odnosno bivšeg gradonačelnika Željka Keruma, Poljud dobio na raspolaganje, a on je zauzvrat odlučio Hajduku dati 100.000 kuna. Dio prihoda od koncerta, inače prvog u sklopu turneje "Ora et labora" donirat će i KBC-u Split.

- Stadion nismo dobili. Ovakvim aranžmanom mi smo u nepovoljnijem položaju od drugih izvođača, primjerice klapa -kaže Zdravko Barišić, Thompsonov menadžer.

Thompson: Za naše društvo je važno da u Ustav uđe kako je brak zajednica muškarca i žene

Thompson se osvrnuo i na davanje potpore inicijativi "U ime obitelji" koja se zalaže da u Ustav uđe kako je brak zajednica muškarca i žene.

- To je važno za naše društvo. Obitelj je svetinja našem čovjeku, to je zajednica muškarca i žene. Sve drugo je nešto drugo. Mislim da djeca imaju pravo na mamu i tatu - objasnio je Thompson.

Za nadolazeći nastup kaže da su on i bend puni iskustva, uvježbani te da će dati sve od sebe.

24sata.hr