Stallone se oprostio od uloge Rockyja: 'Srce mi se slama'

 Stallone se oprostio od uloge Rockyja: 'Srce mi se slama'
Američki glumac Sylvester Stallone u srijedu je natuknuo kako je možda stiglo vrijeme da se oprosti od uloge boksača Rockyja Balboe kojega je igrao u sedam filmova.

"Želim svima diljem svijeta zahvaliti na tome što su obitelj Rocky pustili u svoja srca posljednjih 40 godina. Bila mi je najveća privilegija stvoriti i glumiti ovako značajan lik. Premda mi ovo slama srce, nažalost, sve se stvari moraju završiti. Volim vas drage i ljubazne ljude, a najvažnije je da Rocky nikada neće umrijeti jer i dalje živi u vama", rekao je Stallone u videu koji je objavio na Instagramu.

"Ovo je vjerojatno moj posljednji rodeo, to što se dogodilo, nikad nisam očekivao", kazao je 73-godišnji glumac. "Mislio sam da je s Rockyjem gotovo 2006. i bio sam time zadovoljan, a iznenada se pojavio taj mladi čovjek Michael B Jordan i čitava se priča promijenila. Novi problemi, nove avanture. Ne mogu biti sretniji, jer dok se povlačim i kako je moja priča ispričana, tako se otvara cijeli novi svijet za mlađu generaciju", rekao je.

Stalloneov lik pojavio se u šest filmova o Rockyju od kojih se zadnji prikazivao 2006. i potom ponovno u filmu "Creed: Legenda je rođena" 2015. u kojemu je postao trener glavnog lika Adonisa Johnsona kojega je igrao Jordan. Drugi dio filma se u SAD-u počeo prikazivati prije tjedan dana.

U 2016. uloga je Stalloneu osigurala njegov prvi Zlatni globus, 40 godina nakon što je bio nominiran kao scenarist za prvi film u seriji 1976.