Slavni glumac teško ozlijeđen

Harrison Ford , poznati glumac, glumac
Glumac Harrison Ford teško je ozlijeđen u četvrtak kada se zrakoplov kojim je letio srušio na igralište golfa u Los Angelesu ubrzo nakon polijetanja s lokalnog uzletišta, ali je bio "pri svijesti" kad je na mjesto nesreće došla hitna služba.

Pilot zrakoplova je preživio, "priseban je i samostalno diše", rekao je pomoćnik zapovjednika vatrogasne službe Patrick Butler koji nije želio potvrditi da je u zrakoplovu bio slavni glumac, no to su potvrdili izvori bliski istrazi nesreće.

"Možemo potvrditi da se dogodila zrakoplovna nesreća i da je u avionu bio muškarac u dobi od 65-70 godina. Prevezen je u lokalnu bolnicu u stabilnom stanju", rekla je glasnogovornica policije Nurie Vanegas.

"Nesreća se dogodila oko 14.25 sati poslije podne, a uzrok je bio mehanički kvar na zrakoplovu", dodala je.

Butler je rekao da je u zrakoplovu bila samo jedna osoba koja je nakon nesreće bila pri svijesti te da su mu u pomoć priskočili ljudi koji su se našli u blizini prije dolaska hitne službe koja ga je prevezla u lokalnu bolnicu.

Fordovi agenti nisu bili dostupni za komentar, a internetski portal TMZ izvijestio je da je 72-godišnji glumac pretrpio višestruke ozljede glave te da je obilno krvario.

Glumac najpoznatiji po ulozi pustolova Indiane Jonesa i svemirskoga junaka Hana Sola u "Zvjezdanim ratovima" veliki je ljubitelj letenja.

Hina