SLAVLJENIČKI ALBUM Divlje jagode objavile 'Jukebox' s novim pjesmama

Divlje Jagode, novi album, godišnjica
PR

Danas je objavljen album Divljih jagoda ”Jukebox”, koncipiran kao slavljenički za njihovih 40 godina na sceni.

Jedan od najistaknutijih domaćih hard rock/heavy metal bendova kroz 40 godina rada obilježavao je 2017. godine, a 2018. je bila u znaku 40-godišnjice izlaska LP prvijenca ”Divlje jagode” i još tada je bio u planu novi ‘slavljenički’ album.

Iako formalno s pomakom, album ”Jukebox”, objavljen danas pod etiketom Croatia Recordsa, koncepcijski jest slavljenički i predstavlja spoj potpuno novih pjesama s nekim starijim koncertnim adutima ili pjesmama ”koje su zaslužile puno više pozornosti nego u vrijeme izlaska”.

Novi brojevi su naslovna ”Jukebox”, ”Virtualni svijet”, ”Dug je bio put“ i instrumentalna obrada Beethovenove ”Za Elizu“, što je prigodno za ovu godinu kada cijeli svijet obilježava 250 godina od rođenja slavnog kompozitora.

No, ni stari brojevi ne zvuče kao nekad, pa su ‘‘Ulica na lošem glasu”, ”Zbog tebe draga“, ”Sama si“, ”Zauvijek tvoj”, ”Sarajevo, ti i ja“, ”Nemam ništa protiv“, ”Zvijezda sjevera“ i ”Znamo da je kraj” ponovo snimljene u novom aranžerskom ruhu i još žešćem zvuku.

Napokon, ideja o albumu koji obilježava Divlje jagode kao dugotrajnu konstantu ostvarena je angažiranjem nekadašnjih članova benda, Tonija Jankovića, Mladena Vojičića Tifu, Sanina Karića, Nenada Borića i Edina Šehovića Šehu koji su sudjelovali u snimanju novog materijala.

S albumom ”Jukebox” pjevač Toni Janković opet postaje punopravni član benda, a upravo je on interpretira naslovnu pjesmu, za koju glazbu i aranžman potpisuje Zele Lipovača, dok je tekst radio Nenad Ninčević, starijoj generaciji poznat kao izvorni član splitskog sastava Tutti Frutti Balkan Band.

Sadržaj se učitava...