FOTO   See rock festival na jezeru Schwarzlsee pored Graza

Na festivalu koji je trajao dva dana nastupili su švedski gospodari tame Ghost koji su svojim mračnim i bogohulnim izgledom oduševili publiku. Identitet ovog benda je nepoznat, ali umjetničko ime pjevaca je Papa Emeritus II. Pored šveđana nastupili su poljski Behemoth i bivši bunjar Metallice Jason Newsted s bendom nazvanim po svom prezimenu, a poslastica večeri bili su neuništivi Iron Maiden koji su u najjačem žaru heavy metala odsvirali svoje najveće hitove poput Fear of the Dark, Can I play with madness, The Trooper, Run to the hills i mnoge druge numere iz slavne povijesti i sadašnjosti legendarnih britanaca.

Subota je imala zanimljiv line up: Slayer, Motörhead, Limp Bizkit i još nekoliko drugih imena manjega kalibra. Razočarenje je uslijedilo još u petak večer jer su organizatori prenijeli loše vijesti: frontman Motörheada - Lemmy Kilmister otkazuje nastup u Grazu kao i nekoliko drugih europskih zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.
Međutim, teškometalna skupina zvana Slayer svojim je nastupom otvorila zemljino grotlo i atmosfru dovela do usijanja.
Koncertu su nazočili i naši Hercegovci iz Mostara, Čapljine, Širokog Brijega i Borovca kod Konjica a kako je otprilike bilo pogledajte na fotografijama u naŠoj galeriji koju nam je pripremio Drago Palavra.

HERCEGOVINA.info