FOTO  Sanel Marić - Mara, mostarski majstor čežnje snima novi album!

sanel marić , album, novi album, sanel marić , album, snimanje
Maru su kritičari prozvali ''majstorom čežnje'' i ''genijem iz sjene'', a njegov posljednji studijski album ''VasDuh'', remek djelom. Da je tako potvrdio je i veliki Arsen Dedić, svojevremeno održavši koncert s Marom u Mostaru.

Marin novi album zvat će se ''Kovilje'', po istoimenoj pjesmi. Mara kaže kako će to biti album o ljubavi koji će imati svojih vjetrova i grmljavine, ali uglavnom biti pun melankolije i sjete. Na njemu su pjesme suvremenih hercegovačkih pjesnika poput Marka Tomaša, Nedima Ćišića, Mehmeda Begića i Gorana Karanovića, ali i neke probrane stare pjesme koje nikada nisu imale priliku biti propisno snimljene.

Velik broj Marinih fanova nakon duljeg vremena s nestrpljenjem čeka izlazak novog studijskog albuma. Pjesme su te koje povezuju ljude, smatra Mara. ''Vjerujem da svi koji slušaju tu glazbu imaju svoje duboke, nepregledne guste šume i potrebno im je samo da ih neko podsjeti na to pa čak i da im put pokaže. Dalje je sve njihova imaginacija. Tada se nalazimo zajedno tamo gdje lijepo postoji i traje. '', rekao je Sanel Marić Mara.

Producent albuma ''Kovilje'' je čuveno ime World music scene, Mostarac Dragi Šestić, kojem je ovo prva suradnja s Marom. ''Ovo će biti vrlo neobičan album, pretežno ljubavnih pjesama sa specifičnim atmosferom.'', kaže Šestić.

Zajedno s Marom na ''Kovilju'' rade neki od najboljih BiH glazbenika. Dario Lukić je na klaviru, Marko Javkovljević na bassu, bubnjar je Jasmir Sljepčević Boske, dok su gosti Dino Šukalo na solo gitari i mandolini te Sandi Kavara na mandolini.

Sam način snimanja pjesama za novi album odražava atmosferu ''Kovilja''. Pjesme se snimaju ''starinski'', uživo i na prvu, a ne suvremenim standardom nasnimavanja jednog po jednog instrumenta ''na klik''. Snimanje još traje te je rano govoriti o tome kako doći do albuma, no saznajemo kako postoje opcije da album izda jedna od većih izdavačkih kuća u regionu. Fanovi ne treba da brinu, planovi su da ˝Kovilje˝bude dostupno i slušano.