Protive se gay brakovima i pobačajima: Celebrity crkva koja prijeti čak i moćnim scijentolozima

HILLSONG

Nakon scijentologije, poznati i slavni diljem svijeta imaju novu fascinanciju.

Naime, radi se o crkvi koja se zove Hillsong, sjedište joj je u Australiji, a osnovali su je supružnici Brian i Bobbie Houston. Mala zajednica počela je s okupljanjem u jednoj kući u Sydneyu, a danas su institucija s 20 milijuna dolara prihoda godišnje.

Privlače bogate i slavne, imaju desetke tisuća sljedbenika, a carstvo su proširili i izvan Australije. Središnjice imaju čak i u New Yorku, Moskvi i Buenos Airesu.

Crkva je osnovana 1983. godine, a zanimljivo je o njoj reći i da su crkveni financijeri oslobođeni plaćanja poreza za svoj novac. Ne čudi stoga što crkva bilježi sve veće prihode. Osim toga, čelnici potiču sljedbenike na doniranje, a čak i na službenim stranicama stoji napomena da vjeruju u biblijsko načelo desetine. To zapravo znači da 10 posto dohotka vjernici svake godine daruju crkvi. Čelnici crkve tvrde da to nije točno, da članovi imaju slobodnu volju odlučivanja.

Utjecajni su toliko i da imaju svoju diskografsku kuću te televizijski program. U njihovom programu stoji i da se protive istospolnim brakovima i pravu na pobačaj. Crkva se, za razliku od ostalih kršćanskih zajednica, prepoznatljiva po svom slobodnom pristupu, koji više nalikuje koncertima nego uobičajenim propovijedima. Među poznatim članovima crkve su Justin Bieber i Selena Gomez, a osim njih crkvu simpatiziraju i Vanessa Hudgens te Hailey Baldwin.