Predstavljen dio pjesme Crazy: Evo kako zvuči Frankina pjesma za Euroviziju

Franka Batelić, crazy, Eurovizija

Predstavljen je dio pjesme "Crazy" kojom će Franka Batelić predstavljati Hrvatsku u svibnju ove godine na ovogodišnjem 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije u Portugalu. Popularna je pjevačica tekst za pjesmu napisala sama, a autor je glazbe Branimir Mihaljević. "Do pjesme smo došli na neočekivan način. Snimali smo u studiju tri pjesme kao prijedloge za Euroviziju i odjednom se prikrala i ova. Branimir ju je počeo svirati na klaviru, ja sam počela pjevušiti tekst i nastala je pjesma "Crazy". Jednostavno nam je legla, jer je neobična i neočekivana. Moćna je, emocionalna, snažna i moderna. Nadam se da će se jako svidjeti publici", ističe Franka Batelić.

"Franka ima sve kvalitete prave svjetske zvijezde i trudili smo se napraviti svjetsku pjesmu, prateći aktualne trendove, ali istodobno stvarajući potpuno novi zvuk i izvornu atmosferu. U nastajanju pjesme veliku je ulogu odigrao i mladi Denis Mevlja, a miksanje smo povjerili londonskomu studiju Metropolis, ljudima koji su stvorili zvuk Adele, Amy Winehouse, Lane Del Rey i mnogih drugih. Završnu obradu pjesme radit će legendarni londonski studio Abbey Road. Vjerujem da ćete biti ugodno iznenađeni kad čujete pjesmu", izjavio je Branimir Mihaljević. Pojedinosti o konceptu njezina nastupa otkrio nam je menadžer Siniša Bevanda. "Želimo lijep i dojmljiv nastup, no nećemo raditi nikakve velike spektakle. Imamo neke zanimljive ideje i sada je za nas najintenzivnije razdoblje jer treba cijeli koncept uobličiti. Od videospota, kostimografije, pa do nastupa. Dobili smo vrijedne savjete i od priznatih profesionalaca i kolega s kojima smo u Zagrebu radili kada je Franka bila predgrupa Beyoncé, pa nam to puno znači", ističe Siniša Bevanda.

Voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Tomislav Štengl uvjeren je da će Franka Batelić nastaviti uspješan niz koji su Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Republika Hrvatska ostvarili tijekom posljednje dvije godine. "Nina Kraljić ušla je u završnicu, a sjajni Jacques Houdek prošle je godine prema glasovima publike bio vrlo visoko plasiran. Bio je na kraju trinaesti, što je odličan rezultat među 42 zemlje koje su nastupale. Mislimo da i Franka može ispuniti naš osnovni cilj ulaska u završnicu, a kada uđete u završnicu - sve je otvoreno", ističe Tomislav Štengl.

Ovogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održat će se od 8. do 12. svibnja u glavnome gradu Portugala - Lisabonu. Bit će to prvi put u povijesti da će Portugal biti domaćinom toga najvećega glazbenog natjecanja, zaslugom njihova prošlogodišnjeg predstavnika Salvadora Sobrala koji je s pjesmom Amar Pelos Dois očarao Europu i svojoj državi donio prvu pobjedu poslije 53 godine od njihova prvoga sudjelovanja. Natjecanje će se održati u Altice Areni, a kroz trodnevni šou-program gledatelje će voditi Catarina Furtado, Daniela Ruah, Filomena Cautela i Sílvia Alberto. Sudjelovat će 43 države, čime je izjednačen rekord iz 2008. i 2011. godine.

Slogan je ovogodišnjega natjecanja za pjesmu Eurovizije Svi na okup! (engl. All Aboard), koji nas poziva da se okupimo na jednome mjestu i zajedno proslavimo glazbu i kontinent, dok stilizirane varijacije školjke, morske trave, planktona ili meduze i ostala živa bića koja se mogu pronaći u vodenome ekosustavu predstavljaju logotipove natjecanja. Kroz te se varijacije logotipova želi prikazati kako su ključne teme različitost, poštovanje i snošljivost. Poluzavršna će se natjecanja održati 8. i 10. svibnja, a završna je večer na rasporedu 12. svibnja. Ždrijebom je odlučeno kako će se Republika Hrvatska natjecati u drugome dijelu prve poluzavršnice 8. svibnja u Altice Areni u Lisabonu. Tako će se primjerice u našoj skupini natjecati i Makedonija, Bugarska, Irska, Švicarska i Grčka, dok su u drugoj poluzavršnoj večeri Srbija, Slovenija, Crna Gora, Mađarska i druge države.