Počinje potraga za Supertalentima - prve audicije u Osijeku

Gledatelji Nove TV show će moći pratiti s prvim jesenskim danima, dok su ovi ljetni rezervirani za audicije po gradovima. Od pozamašne brojke od više od 2000 prijavljenih kandidata, tijekom proteklih mjeseci na predaudicijama je odabrano njih 320 koji će pristupiti audicijama i imati čast svoj supertalent predstaviti u svečanom ambijentu raskošnih pozornica HNK-a u Osijeku, Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Produkcijska karavana od 70-ak televizijskih djelatnika zaustavit će se ovog vikenda u Osijeku gdje ih čekaju nastupi supertalentiranih Slavonaca. U dva audicijska dana pjevači, plesači i razni zabavljači, pojedinačni, skupni, više i manje osebujni dat će sve od sebe ne bi li impresionirali sada već iskusne članove žirija u sastavu Nina Badrić, Dubravko Merlić i Enis Bešlagić. U drugoj sezoni ovaj je uigrani trio bogatiji za iskustvo prijašnje sezone, pa ostaje za vidjeti kako će se to odraziti na njihove ovogodišnje ocjene.

Ono što je sigurno, izvrsnost i posebnost će, kao i do sada, garantirati prolazak u daljnji krug natjecanja gdje mjesta ima samo za 50 najboljih. Princip glasovanja ostaje isti kao i do sada, članovi žirija se za vrijeme ili nakon odgledanog nastupa odlučuju zaslužuje li konkretna točka prolazak u sljedeći krug natjecanja te svojim duhovitim, te prije svega iskrenim i objektivnim, komentarima svoju odluku i obrazlažu.

Nezamjenjivi i besprijekorno uigrani dvojac Igor Mešin – Rene Bitorajac i ove će godine biti zaduženi za razbijanje treme prije nastupa i komentare koji ovom showu daju posebnu draž. Voditeljski par bez premca neće se suzdržavati od pjesme, plesa, glume i kombinacije svega navedenog, kako bi ova emisija zasluženo nosila naziv showa, piše dnevnik.hr.

Ovog vikenda Osječanima, a nakon njih i ostalim talentiranim Hrvatima, zadatak nije nimalo lak, a on glasi: biti bolji od Tihomira Bendelje, Antonije Dore Pleško, Unit-X-a ili Atomic Dance Factoryja. Ne samo biti talentiran već biti supertalentiran. Ova imena danas su redoviti i rado viđeni sudionici raznih javnih događanja, oni i njihovi kolege nakon nastupa u showu Supertalent doslovno su lansirani u showbiznis gdje odrađuju zaslužene gaže. Slavonski će natjecatelji imati težak zadatak nadmašit impresivan nastup, primjerice, trbušnog plesača Vjekoslava Didovića koji sada tvrdi da mu je nastup u showu život izmijenio do neprepoznatljivosti i ostvario snove.

Ono što Vjekoslav posebno ističe i na što je posebno ponosan, pomicanje je granica tolerancije i rušenje stereotipa o svom talentu. Prošlogodišnja slavonska uzdanica bila je i plesna skupina 'Sinovi' koji su doživjeli jednu od možda najvećih preobrazbi prve sezone. Od samozatajne skupine plesačkih entuzijasta izrasli su u ravnopravnog suparnika već iskusnim plesačkim profesionalcima poput Atomic Dance Factoryja i Unit-X-a s kojima su snage odmjerili u finalu showa. Prošlogodišnju prvu sezonu Supertalenta gledatelji će ponajviše pamtiti po impresivnim nastupima pobjednika Tihomira Bendelje, tinejdžera zbog kojeg Hrvatska danas danas zna što je twirling i osvaja medalje na Svjetskim i Europskim prvenstvima, a dječaci i djevojčice znaju da ne postoje muški i ženski sportovi dok god prema njima postoji ljubav i entuzijazam.

Primjer talenta bez granica, na koji je također posebno ponosan ovaj show mala je pjevačica Antonija Dora Pleško kojoj se sada, godinu dana nakon nastupa na splitskoj audiciji, smiješi međunarodna karijera.

Sve ove priče o uspjehu dogodile su se zahvaljujući showu Supertalent kojeg je zbog atraktivnosti, iskrenosti i obilja zabave koju pruža zavoljela čitava Hrvatska. Tjedne emisije, a nakon njih i spektakularne polufinalne emisije uživo pred male ekrane privlačile su milijunsku publiku koja je s nestrpljenjem čekala ispunjenje jednog sna, a ono što nudi nova sezona sve je to i mnogo više. Početak je 3. srpnja na audicijama u Osijeku.

dnevnik.hr