Pobjednik Života na vagi otkrio mračnu stranu pobjede

Alen Abramović
RTL

Alen Abramović, 46-godišnji pobjednik treće sezone showa 'Život na vagi', koji je iz spomenute emisije izašao s čak 86 kilograma manje, na svom je Instagram profilu  podijelio status u kojem se osvrnuo na prethodnu godinu te kako se iza prvotne sreće koju je osjećao kada je pobijedio, krije jedna druga, mračnija strana. 

'Kako objasniti prošlu godinu koja je iza nas? Je l' bila uzbudljiva? Teška? Lijepa? Izazovna? Zastrašujuća? Za mene je bila sve to! Prva polovica godine bila mi je izuzetno teška. Desio se kratki spoj, dočekala me malodušnost i postao sam anksiozan na momente. Ušao sam u godinu kao pobjednik 'Života na vagi' i svi su mislili da sam na vrhu svijeta! Istina je bila drugačija, svi oko mene su se veselili, a ja? Ja sam se osjećao kao da je netko izbio životnu radost iz mene.

https://www.instagram.com/p/B7GiQUvJ_2U/?utm_source=ig_embed

U godinu sam ušao promijenjen, mršaviji za kojih osamdesetak kila, ali mentalni sklop nije slijedio fizičku promjenu istom brzinom. Budio sam se nervozan, rijetko sam se smijao. Pritisci su bili veliki. Nisam prihvaćao taj novi mental koji je došao kao nusprodukt mršavljenja. Isto tako bilo mi je teško prihvatiti da sam nekome uzor i motivacija, bježao sam od te odgovornosti sve dok nisam shvatio da sam privilegiran i da imam moćno oruđe u rukama kojim mogu utjecati da i drugi ljudi promjene svoje živote nabolje.

Senzibilac kakav jesam, upijao sam sve te tektonske poremećaje kao spužva, ali u svakodnevnom životu glava je bila kaotična', napisao je Alen pojasnivši da ga je takvo stanje svijesti pratilo nekoliko mjeseci sve dok naposljetku, kako sam kaže, nije shvatio da okolina nije bitna i da tuđa mišljenja zaista ne smiju utjecati na njegovu promjenu.

Tek negdje sredinom ljeta počeo sam normalno disati i iskreno se smijati. Kada sam napokon došao k sebi, morao sam se suočiti sa zdravstvenim problemima bliskog člana obitelji. Ta situacija, kada jedino možeš pomoći tako da budeš podrška i utjeha svojoj obitelji me samo podsjetila da često ne vidimo koliko smo sretni i imamo sve kada smo zdravi i da zahvalnost u mom svijetu ide na prvo mjesto. Nakon toga je nekako sve sjelo na mjesto, shvatio sam da ono što sam napravio zaista jest nešto izvanserijsko ali isto tako da imam hrpu prostora za daljnji napredak i da ne treba ništa požurivati na silu. Tada se desio taj daljini progres, taj neki novi iskorak naprijed. Evo sada sam ušao u novu godinu pozitivan, sretan zbog ove borbe koju sam iskusio. Želim sebi i vama dobru godinu, nove osvojene vrhove i novu šansu da bolje i s razumijevanjem sagledamo širu sliku u našim životima", poručio je Alen