Osvetnička haljina kojom je princeza Diana poručila Charlesu: ’Vidi što propuštaš!’

Osvetnička haljina kojom je princeza Diana poručila Charlesu: ’Vidi što propuštaš!’
Grčka dizajnerica ušla je u povijest potkraj 29. lipnja 1994. godine nakon što je princeza Diana odjenula njezinu haljinu. Ne bi to bilo ništa posebno ni drukčije da nije bila riječ o danu kada je princ Charles javno priznao da ju je varao te da održava vezu s Camillom Parker Bowles.

Diana i Charles u tome su trenutku još uvijek bili u braku, iako su živjeli odvojeno nekoliko godina. Lijepa princeza istoga se dana trebala pojaviti na ljetnoj zabavi Serpentinske galerije pri Kensingtonskoj palači u središnjem Londonu.

Iako je prvotno planirala nositi elegantan model s Valentinovim potpisom, u posljednji tren odlučila je odjenuti kratku crnu svilenu haljinu koja je istaknula njezinu figuru, a poseban naglasak stavila je na vitke noge u crnim najlonkama povišene crnim štiklama.

Smatrala je haljinu previše odvažnom, priznala je u kasnim intervjuima Christina Stambolian. No toga je dana željela izgledati kao milijun dolara te je ostvarila taj cilj.

Ne treba ni spomenuti da nitko nije sažalijevao lijepu Dianu kada ju je vidio u odvažnoj kreaciji grčke dizajnerice koju su mediji prozvali "osvetnička" haljina (engl. revenge dress).

Nakon smrti princeze prodana je na aukciji škotskom kolekcionaru Greameu Mackenzieju, dok su novci iskorišteni za nekoliko dječjih dobrotvornih organizacija koje je Diana podupirala.

zadovoljna.dnevnik.hr