Ornela Vištica: 'Progone me horde nasilnih udvarača'

Ornela Vištica, Mostar, Ornela Vištica, Ornela Vištica, Ornela Vištica, udvarači, Ornela Vištica, Ornela Vištica, ljepota, Ornela Vištica, manijak, tv serija, Ornela Vištica, Baklje Ivanjske, Ornela Vištica, priča, glumica, Mostar, Ornela Vištica, Facebook, Ornela Vštica, Mostar, Ornela Vištica, Mostar, avenija, Ornela Vštica, glumica, Ornela Vištica, ljubav, pjesma, Ornela Vštica, pismo, odgovor, Ornela Vštica, ljepotica, Ornela Vištica, glumica, Ornela Vštica, hercegovka, Ornela Vištica, Josipa Milas , Ornela Vštica, mostarka, Ornela Vštica, Ornela Vištica
Riječ je o ljubavnoj priči "Muza" Igora i Frana Jurja Prižmića u produkciji Menora filma, u kojoj će 23-godišnja Ornela imati glavnu ulogu - glumit će slikarevu muzu Valentinu. Snimanje je prvo bilo zakazano za veljaču iduće godine, a nedavno prebačeno na svibanj, što zbog financijske konstrukcije na kojoj se još radi, što zbog Ornelinih obaveza u seriji Nove TV. Iako još uvijek ne smije otkrivati detalje, pa čak ni tko će tumačiti ostale uloge, poznato je da je riječ o visokobudžetnom projektu koji će se najvećim dijelom snimati na Korčuli, a manjim dijelom u Londonu te da će to biti koprodukcijski projekt.

- U ožujku krećem potpuno koncentrirana raditi na ulozi Valentine, a do tada ću biti posvećena obavezama na ‘Larinu izboru'. Znam da neki zaziru od sapunica, no ja se ni u jednom trenutku nisam bojala da će me na samom početku karijere one obilježiti. Konkretno, ja sam višestruko profitirala - dobila sam glumačko iskustvo koje mislim da bi svi glumci trebali proći, jer raditi sapunicu je uistinu mukotrpan posao, a ponude su počele pljuštati sa svih strana. Što može mladi glumac na početku karijere više poželjeti? Sigurna sam u sebe i talente koje mi je Bog dao. S druge strane, kada samu sebe pogledam kakva sam osoba bila na početku snimanja prve sezone ‘Larina izbora' a kakva sam danas, lako mogu zaključiti da sam se promijenila.

U ovih sam godinu dana odrasla, imam daleko više samopouzdanja i zrelija sam - objašnjava Vištica.

Ipak, priznaje, kada je preko noći postala poznato lice, izgubila je anonimnost koju cijeni, pa se nije odmah snašla. U početku joj je sve to bilo neprihvatljivo, postala je daleko opreznija, imala je ogradu naspram ljudi, no s vremenom se naučila prihvatiti i nositi sa svim što nosi javni poziv poput glumačkog.

- Na početku ‘Larina izbora' počele su mi stizati svakojake poslovne ponude. Bilo je onih vrlo ozbiljnih, od kojih sam neke i prihvatila, bizarnih poput nekih reklama, ali i nekih kojima je jedina namjera bila da me dovuku samo da bi me upoznali i stupili sa mnom u kontakt. Pri tome ne mislim na obožavatelje, jer one najmlađe naprosto obožavam. Djeca su sjajna i predstavljaju mi ono najdraže što mi ovaj posao nosi. Bilo mi je i slatko kada mi je skupina mladića otpjevala pod prozorom pjesmu Toše Proeskog ‘Ledena', takvo udvaranje je simpatično i zabavno. Međutim, doživljavala sam vrlo apsurdne muške ulete i nevjerojatno mi je što su sve neki muškarci spremni učiniti da bi me upoznali. To nije ni zabavno ni ugodno, to je onaj loš dio popularnosti, čega su naši muški kolege pošteđeni, iako također imaju brdo obožavateljica. S vremenom sam se naučila nositi s tim, iako su mi ‘vrebači' i dalje potpuno neprihvatljivi - objašnjava.


Mladoj Hercegovki koja se sa 18 godina, kada je upisala Akademiju, doselila u Zagreb i dalje stižu ponude za angažmane. Šuškalo se da će se naći i među natjecateljima nove sezone "Plesa sa zvijezdama", HTV-ova showa.

- Puno toga sam morala odbiti zbog ‘Larina izbora". Prvi su mi pružili tako veliku šansu na samom početku moje karijere, imam obaveze prema njima i to ne mogu i ne želim iznevjeriti - zaključila je na kraju Vištica, piše jutarnji list.