FOTO/VIDEO  Održana noć Herceg Bosne i proslava pete obljetnice kluba navijača “Uvijek vjerni” Vienna

Herceg Bosna, General Mijo Jelić, Mate Bulić, uvijek vjerni
Fešti je nazočilo više stotina posjetitelja među kojima su se našli i hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota; hrvatski konzul Branimir Lončar; predsjednik AHZ Miroslav Piplica, plivačica Mirna Jukić te general Mijo Jelić te brojni drugi gosti i uzvanici kao i legenda hrvatske glazbe Mate Bulić.

Glavni voditelj bio je Jakica Ušo koji je na samom početku pozdravio goste i otvorio feštu pozvavši KUD Tomislavgrad da otpleše narodno kolo. Nakon uvodne točke i pozdrava sponzorima, servirana je večera, a molitvu i blagoslov predvodio je đakon Vlado Brekalo.

Gostima se nakon večere obratio bivši predsjednik kluba Tomislavgrad, Stipe Roša, te se prvo zahvalio svim sponzorima, a zatim i izrazio radost da se ovoj noći odazvao tako velik broj uzvanika te poželio sreću Tomislavgradu na nadolazećoj utakmici.

General Mijo Jelić pozdravio je uzvanike u ime kluba Široki Brijeg starim hrvatskim katoličkim pozdravom „hvaljen Isus i Marija". „Drago mi je što sam večeras ovdje s vama, drago mi je što ste se odazvali u ovako velikom broju, što su se okupili Hrvati iz Hrvatske i BIH. Ovo je jedno vaše veliko jedinstvo i ovim pokazujete koliko volite svoju domovinu i rodnu grudu."

Predsjednik kluba „Uvijek vjerni" Zdenko Šimić zahvalio se svima što su došli, kao i svojim prijateljima iz Innsbrucka, Zagreba, Salzburga, Linza i ostalih mjesta gdje su podružnice koje sve skupa broje preko 19 000 članova. Sjetio se kako su u ovih pet godina prešli kilometara i kilometara kako bi pratili naše vatrene na njihovim utakmicama.

Goste su zagrijali tamburaška skupina „Daj šta daš" i zvijezda večeri Mate Bulić izvodeći razne hrvatske hitove. Program je obilježila i vrijedna tombola.

O dojmovima s obilježavanja pete obljetnice kluba navijača „Uvijek vjerni" za kroativ.at govori predsjednik kluba Zdenko Šimić:

„Ova večer je stvarno prošla iznenadujuće, želim se svima zahvaliti koji su bili nazočni kao i svim udrugama koje su nas podržale i to centralna udruga iz Zagreba, podružnice iz Njemačke i Austrije. Hvala organizatorima klub Herceg Bosna koji su nam pomogli da ovo zajedno organiziramo. Večer je zaista super prošla! Sljedeći projekt koji organiziramo je u suradnji s HNS-om u Wiener Neustadtu gdje će doći Niko Kovač i ostali reprezentativci, a gostuju Škoro, Gazde i klapa Intrade (23. svibnja). Nadam se da će biti jako dobar odaziv kako bi ispratili naše dečke na svjetsko prvenstvo u Brazil."

kroativ.at: Kako ste zadovoljni radom „Uvijek vjerni" u ovih pet godina?

„Jako sam zadovoljan, udruga broji 800 članova koji su jako aktivni, a sve skupa u Austriji (podružnica Graz, Salzburg, Linz i Innsbruck) brojimo preko 3000 članova te se nadam da ćemo i ubuduće imati uspješne aktivnosti kojima ćemo povezati Hrvate u dijaspori."

Glavni pokrovitelji fešte bili su Željko Kilić Regan, Jozo Ramljak, obitelj Brekalo, Relaxo, Pero Kriažnac, Styxx Tankstelle, Filip Stanić, Derventa Bau, Martin Puičić, nogometni klub Hajduk, nogometni klub Tomislavgrad, plesna škola Gale, XXXL Grill, Transporti Ćosić, Hrvatska zajednica Livno, Ivo Filipović i ostali.

Fešta je potrajala do ranih jutarnjih sati, a kako je to izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

kroativ.at