FOTO  Od prostitutke do zvijezda: Prije godinu dana je bila prostitutka, a danas je Zahia model Karla Lagerfelda

Godinu dana je prošlo od kada je francuska prostitutka Zahia Dehar dospjela na naslovnice kada se ispostavilo da su joj za seks platila trojica francuskih nogometaša . I dok su se njihov dvojica zbog toga našli u problemima, ova danas 19-godišnjakinja živi potpuno drugačiji život. Čini se kako je njena metamorfoza iz djevojke za jednu noć završena, jer Zahir upravo lansira liniju donjeg rublja na Pariškom tjednu mode, za koju su je snimale brojne modne zvijezde, uključujući i slavnog Karla Lagerfelda, piše Daily Mail .

Prostitucija je legalna u Francuskoj, ali žene koje prodaju seksualne usluge moraju biti starije od 18 godina. Zahir je imala 17 godina kada su se francuski nogometaši Franck Ribery (28), Karim Benzema (23) i Sidney Govoru (31) našli suočeni s optužbama da su joj platili tisuće funti za jedno noć s njom. Prijetilo im je tri godine zatvora i kazna od 40 tisuća funti. Zatvor su uspjeli izbjeći, ali ugled im je ostao narušen.

 

Zahira je, s druge strane, zbog iznenadne notornosti procvjetala. Ubrzo je postala model za donje rublje, a sada izbacuje i vlastitu kolekciju.

Njena popularnost u modnim krugovima je tolika da je uspjela usposliti neke od najvećih lica modne industrije, uključujući i Karla Lagerfelda, koji ju je pristao fotografirati.

Lagerfeld je priznao kako se zabavljao na snimanju, a Zahia je usporedio s klasičnim francuskih kurtizanama. Ali stari majstor je morao naglasiti:

- S njenom kolekcijom nemam veze.

Zahir je putem Twittera oduševljeno podijelila svoje iskustvo:

- Biti fotografiran od Karla Lagerfelda je kao san koji se ostvario!

Njena kolekcija se čak spomenula i u modnim časopisima V i u talijanskom Vanity Fairu, a mjesto su joj dali i u cijenjenom magazinu WWD.

Zahia je danas diskretna kada govori o svom prošlom životu, a nogometaše koji su se našli u problemima uvijek je branila.

- Sve sam ih voljela - napominje ona i naglašava kako su se prema njoj uvijek odnosili s 'velikim poštovanjem'.

jutarnji list