FOTO  Objavljen ULTRA Europe 2017 Aftermovie

Objavljen ULTRA Europe 2017 Aftermovie
...koje je ovog ljeta peti put zakucalo iz centra poljudske ljepotice u jedinstvenom ritmu zvanom ULTRA Europe. Najveće i najvažnije ljetno događanje u Hrvatskoj i njegova tri veličanstvena dana u Splitu dokumentirana su u emotivnom desetominutnom filmu ULTRA Europe 2017 Aftermovie nastalim u režiji svjetskih majstora produkcije Final Kida poznatih i po produkciji spotova za brojne svjetske DJ-e te filmu za FIFA Europsko nogometno prvenstvo održanom u Francuskoj prije dvije godine.

Gotovo je nemoguće ispričati sve ono po čemu se ULTRA Europe razlikuje od svih ostalih europskih festivala, a još je teže učiniti to u samo desetak minuta. No, Charly Friedrich i njegov tim Final Kid, zaduženi za snimanje i produkciju filma, opravdali su povjerenje i ove godine. Nakon više od dva mjeseca rada, Hrvatska je dobila još jednu neprocjenjivu video razglednicu i vijest koja će otputovati u sve dijelove svijeta. O njegovoj vrijednosti i značaju, kao i o utjecaju na imidž Splita, Splitsko-dalmatinske županije te Hrvatske u svijetu dovoljno govori podatak da je dosadašnje objavljene filmove vidjelo više od deset milijuna ljudi, a ta će brojka nesumnjivo biti puno veća u narednim danima. Festival je prepoznat kao jedan od vodećih brendova cijele županije, a ova vrsta promocije pridonijet će u realizaciji još impresivnijih rezultata i većem pozitivnom utjecaju na turizam i gospodarstvo.

Bilo je potrebno nekoliko dana i više od dvadeset ljudi kako bi se snimile najatraktivnije lokacije Splita te zabilježili najupečatljiviji trenuci rođendanskog festivalskog izdanja. Tom su prilikom korišteni i helikopteri i gliseri, vrhunska oprema i najsuvremenija tehnologija, što je rezultiralo s više od 100 sati snimljenog video materijala te, na kraju filmom, u koji je uloženo više od 100 000 eura.

"Više od 20 kamermana i 10 službenih fotografa stiglo je u Split četiri dana ranije kako bi prije početka festivala snimili destinaciju. Koristili smo najsuvremenije red kamere koje mogu snimati u rezoluciji do 8K, a bili su tu i kranovi, steadycam, glidecam koji se spušta p¬¬¬¬o žici, kako bi kadrovi bili što dinamičniji i atraktivniji. Ponosni smo što su s nama bile i dvije velike svjetske face kad je riječ o fotografiji, Rudger i Rukes" - izjavio je Branimir Karačić, direktor digitalne agencije Envy Croatia koja vodi brigu o foto i video timu te je zadužena za komunikaciju na svim službenim društvenim kanalima festivala ULTRA Europe od premijernog izdanja te je dodao: "Glavna ideja ovogodišnjeg filma bila je prikazati Split i naše fanove te uhvatiti i zabilježiti ono što nas čini toliko posebnima u odnosu na ostale festivale. Potrudili smo se prenijeti atmosferu sa svih poljudskih pozornica kako bi pokazali svu raznovrsnost glazbe i uistinu posebnog doživljaja posjetitelja na svakoj od njih. Također, fokusirali smo se samo na jednu destinaciju, a razlog tome je što smo pripremili još puno iznenađenja u narednim mjesecima."

Film započinje atraktivnim kadrovima grada Splita iz zraka, a potom nas odvodi na Poljud koji je peti put otvorio vrata za više od sto tisuća posjetitelja pristiglih iz 149 zemalja svijeta. "Croatia, Welcome to ULTRA Europe number five! Tonight we will make history" riječi su Damiana Pinta, najpoznatijeg glasa familije ULTRA, kojima je otvorio festival i najavio glazbene velikane poput Martina Garrixa, Hardwella, Armina van Buurena, Carla Coxa, Stevea Aokija, DJ Snakea, Afrojacka i Feddea Le Granda čiji su nastupi zabilježeni i u filmu. Nakon spektakularnih prizora prepunog travnjaka i vatrometa iznad velike centralne pozornice, kadrovi nas vode i na ostale pozornice, Afterburner i RESISTANCE, koje produkcijom i lineupom nisu nimalo zaostajale za onom glavnom. Singlovi In My Mind koju izvode LVNDSCAPE feat. Mi Manchi, Golden Pineapple Jaya Hardwaya, Baddest Behaviour Throttlea, Welcome To The Jungle Thicka Dicka u remiksu Andree Oliva te On Our Own ft. Natalie Major u izvedbi Showteka & Brooksa odabrani su kao savršena filmska glazbena kulisa.

Ovaj je film najbolja moguća pozivnica za sve one koji još nisu osjetili čaroliju i zaraznu energiju jedinstvenog destinacijskog festivala ULTRA Europe da se pridruže njegovim najvjernijim fanovima i krenu s pripremama jer je datum novog susreta već odavno poznat. Sedmodnevna glazbena avantura očekuje nas od 5. do 11. srpnja 2018. godine i kreće u Splitu, a nakon Brača i Hvara završava na Visu. Uskoro će biti objavljena i imena prvih izvođača, a domaće Ultranaute obradovat će i vijest da će u prodaju biti puštene posebne regionalne ulaznice. Organizatori najavljuju i brojna druga iznenađenja i pogodnosti kako bi šesto izdanje bilo još bolje i spektakularnije.

Sve novosti o festivalu ULTRA Europe mogu se pronaći na službenoj web stranici, službenoj Facebook stranici festivala, Twitter profilu, Instagram profilu te putem aplikacije na iTunesu. Informacije o događanjima ULTRA Worldwide možete pronaći na www.umfworldwide.com, a o programu RESISTANCE na www.resistancemusic.com.

###

O ULTRA WORLDWIDETM
ULTRA WORLDWIDETM je međunarodni brend vodećeg svjetskog događanja elektroničke glazbe, ULTRA Music Festivala®. Brend ULTRA osnovao je 1997. godine izvršni producent, predsjednik i CEO Russell Faibisch koji je počeo organizirati glazbena događanja u južnoj Floridi što je dovelo do organiziranja prvog izdanja ULTRA Music Festivala 1999. godine na pješčanoj plaži u Miamiju.

S jedinstvenom i kreativnom vizijom te organskim rastom temeljenim na iskrenoj ljubavi prema glazbi, izvođačima i obožavateljima, brendovi ULTRA i ULTRA WorldwideTM predstavljaju ne samo najveći i najuspješniji svjetski neovisni brend festivala elektroničke glazbe, već i festival koji se održava u najviše zemalja svijeta. Organizatori bez prestanka nastavljaju prenositi iskustva najpoznatijeg festivala iz Miamija u sve veći broj destinacija te Ultranautima diljem svijeta.

U posljednjih 19 godina tisuće svjetskih DJ-a, producenata i bendova oduševljavali su obožavatelje svojim sjajnim nastupima uživo na festivalima ULTRA u Argentini, Baliju, Brazilu, Čileu, Hrvatskoj, Ibizi, Japanu, Koreji, Singapuru, Južnoj Africi te naravno u Miamiju, kao i na događanjima ROAD TO ULTRA u Boliviji, Čileu, Kolumbiji, Japanu, Koreji, Makau, Paragvaju, Peruu, Filipinima, Puerto Ricu, Tajvanu, Tajlandu i u SAD-u. Svako novo globalno izdanje temelji se na istom uspješnom receptu koji je do posljednjeg detalja usavršen tijekom posljednjih 19 godina u Miamiju, a koji kombinira nastupe brojnih talenata elektroničke glazbe s najnaprednijom festivalskom produkcijom na svijetu.

ULTRA brendovi su prvi uveli revolucionarni online prijenos uživo, "ULTRA LIVE" (s više od 650 milijuna prijenosa uživo i pogledanih snimaka setova s festivala ULTRA Miami, počevši od 2013. godine) i audio prijenosom putem platforme „UMF RADIO" (povezane s FM Radijem u više od 62 zemlje s dosegom od 22 milijuna slušatelja tjedno). Također, suradnja UMF FILMS s FINAL KID zaslužna je za neke od vizualno najdojmljivijih festivalskih video uradaka koji ostavljaju, uključujući i dokumentarni film naziva CAN U FEEL ITTM u kojem je prikazana sva čarolija dance glazbe. Premijera filma se održala na crvenom tepihu Klipsch Amphitheatera u Miamiju 2012. godine, a dokumentarac je prikazan u više od 500 kina diljem Sjedinjenih Američkih Država.

U 2016. i 2017. godini brendovi ULTRA i ULTRA WORLDWIDETM nastavili su pomicati granice, donoseći nenadmašivu kombinaciju vrhunske produkcije i nastupa najboljih elektroničkih glazbenika na svijetu. S rasprodanim izdanjem festivala ULTRA Brasil®, produživanjem ULTRA SingaporeTM s jednodnevnog na dvodnevni festival, predstavljanjem samostalne turneje RESISTANCE South America i predstavljanjem ROAD TO ULTRA® Hong Kong, 2016. godina je bila najuspješnija do sad. Ljetna rezidencija programa RESISTANCE u klubu Privilege na Ibizi je također potvrđena za 2017. godinu, dok će ULTRA Kina imati svoje premijerno izdanje u Šangaju 9. - 10. rujna 2017. godine. Ove će se godine održati i dva ROAD TO ULTRA® događanja u New Delhiju i Indiji. ULTRA® je najavila i nova događanja u Australiji u 2018. godini, a do kraja sljedeće godine
brend ULTRA će biti prisutan u 23 države koje se prostiru na ukupno 6 kontinenata.