NOVI PROBLEMI ZA SEVERINU Centar za socijalnu skrb podigao kaznenu prijavu protiv pjevačice

Severina
Nacional

Krajem prošle godine Severina Kojić (47) je nepravomoćno izgubila skrbništvo nad maloljetnim sinom Aleksandrom, koji od tada živi s ocem Milanom Popovićem (55). Popularnu je pjevačicu takva odluka suda duboko potresla, no prisiljena ju je poštovati.

O novoj prijavi nitko ne želi govoriti

Taman kada se učinilo da se počela oporavljati od udarca koji bi svaku majku dotukao, stižu novi problemi. Dok Splićanka u Monte Carlu reklamira naočale i poručuje: “Uvijek gledajte svijetlu stranu života”, Centar za socijalnu skrb protiv nje podiže kaznenu prijavu.

Nakon što je Severinu za zanemarivanje djeteta nekoliko puta optužila osnovna škola koju pohađa njezin sin, stigao je novi udarac. Sada je to isto navodno učinio i Centar za socijalnu skrb. Portal 24 sata kontaktirao ih je i zatražio objašnjenje, no dobio je tek štur odgovor.

“U konkretnom slučaju Centar ne može iznositi detalje o tijeku postupka i obiteljskoj situaciji s obzirom na to da bi se iznošenjem podataka u javnosti kršili zakonski propisi”, diplomatski su poručili iz Centra za socijalnu skrb.

Hoće li ovo sasvim uništiti majčinu šansu na sudu?

Odvjetnici splitske pjevačice, pak, o navodnoj prijavi ne znaju ništa. “Nemamo saznanja o prijavi niti znamo iz kojih razloga bi je podigli”, rekla je Severinina odvjetnica Jasminka Biloš za 24 sata.

Bivši partneri već se sedam godina sudski spore oko skrbništva nad sinom. Sve do zadnje presude dijete je bilo dodjeljivano majci. Prema novoj presudi, koja nije konačna, pjevačica dijete ima pravo viđati dvaput tjedno po pet sati te svakoga drugog vikenda. Sa sinom može provoditi i sve katoličke blagdane.

Sud je u presudi jasno naznačio što joj je zamjerio i zbog čega je izgubila skrbništvo. Između ostaloga, stoji da je Severina odbijala suradnju s institucijama, vrijeđala ljude uključene u proces, nije poštovala Popovića kao drugoga skrbnika, ali i da je medijski eksponirala svoje dijete.