FOTO/VIDEO  Novi album svjetski poznatog hrvatskog čelističkog dvojca 2Cellos: ‘Score'

Luka Sulić, Stjepan Hauser, 2CELLOS, kantarevac, 2CELLOS, novi album
Novi album svjetski poznatog hrvatskog čelističkog dvojca 2Cellos ‘Score', koji sadrži 14 filmskih hitova u obradi dinamičnog instrumentalnog dua Luke Šulića i Stjepana Hausera, objavljen je u petak i najavljen kao posveta svijetu filma i njihov najbolji album do sada.

Album je snimljen u Engleskoj s Londonskim simfonijskim orkestrom, a na njemu se Šulić i Hauser predstavljaju s novim zvukom i stilom, svirajući najpopularnije melodije napisane za klasike i suvremene filmove te televiziju.

Prvi singl, tema iz filma ‘Igre prijestolja', najavljen je spotom u režiji Darka Drinova koji je za manje od tjedan dana od objave na Facebooku pogledalo gotovo 2,5 milijuna ljudi, te je podijeljen više od deset tisuća puta, uz gotovo dvije tisuće komentara i 45 tisuća lajkova. Dva tjedna od objave, spot koji je snimljen u Dubrovniku ima više od 3,3 milijuna pregleda na Youtubeu.

Album uključuje i skladbe poput ‘My Heart Will Go On' iz filma ‘Titanic', ‘For the Love of a Princess' iz filma ‘Hrabro srce', ‘May It Be' iz ‘Gospodara prstenova', ‘Now We Are Free' iz ‘Gladijatora' i ‘Moon River' iz ‘Doručka kod Tiffanyja'.

Popis pjesama zaokružuju ‘Love Story' (Ljubavna priča), ‘Cinema Paradiso' (Cinema Paradiso), ‘Cavatina' (Lovac na jelene), ‘Malena' (Malena), ljubavna tema iz filma ‘Kum', te glavne teme iz filmova ‘Kišni čovjek', ‘Schindlerova lista' i ‘Vatrene kočije'.

Šulić i Hauser potpisuju produkciju s Nickom Patrickom.

U povodu izlaska novog albuma, Luka i Stjepan krenuli su na turneju ‘2Cellos & Symphony Orchestra Live Europe 2017', u sklopu koje će 2. srpnja nastupiti i u pulskoj Areni na koncertu najavljenom kao ‘pravi spektakl'.

Zasad jedini koncert u Hrvatskoj u sklopu nove turneje dvojca čija popularnost neprekidno raste privlači izniman interes te je dosad prodano više od četiri tisuće ulaznica, priopćila je promotorska agencija Outbox.

2Cellos objavili su dosad četiri albuma i održali više od tisuću koncerata koje je pogledalo više od 10 milijuna ljudi u 40 zemalja svijeta.

U Puli, gdje su prvi put nastupili 2013., nastupit će u pratnji simfonijskoga orkestra s kojim će u prvom dijelu koncerta izvesti klasični repertoar i skladbe iz slavnih filmskih djela, dok će drugi dio koncerta biti posvećen rock i pop skladbama koje su već predstavili na nastupima diljem svijeta.