FOTO  Nasmiješena lica, energija, glazba, bendovi, sunce... Mostar Summer Fest

Mostar Summer Fest

Zbog toga je i nastao Inkubator - stage koji će ugostiti najbolje 'male' bendove i izvođače u regiji. Kako su se naši bendovi snašli s naramkom brzopoteznih tema?

Razgovarao: Milenko Margeta

Što publika može očekivati od vas, kako ćete 'razvaliti' Mostar Summer Fest?

Mašinko: Slatka tajna.
Auguste: Gordana i ja smo previše luckaste i razvaljujemo i sebe i publiku forama između pjesama. Često se i same čudimo u kojoj to količini riječi ispadaju iz naših ustiju. Ponekad bi bilo bolje da možda ušutimo, no na kraju sve to ispadne jako šarmantno, simpatično. U Mostar dolazimo s cijelim bendom s kojim muziciramo najljepše na svijetu i jedva čekamo da to čujete uživo. No, da ne ispadne da se slučajno skrivamo iza benda, svakako ćemo pokazati i svoje kantautorske adute i izvesti poneke pjesme u izvornim akustičnim aranžmanima, onako kako su Auguste nastale, uz gitaru i dva ženska glasa.
Sleepyheads: Kao prvo, nitko od nas u bendu još nije bio u Mostaru, tako da se veselimo i posjeti vašem gradu. A onda još i svirka na festivalu, jedva čekamo. Publika može očekivati vrhunsku, nabrijanu svirku Sleepyheadsa koji s nestrpljenjem iščekuju 24.6. i izlazak na pozornicu. Osim stvari s albuma bit će tu i novih pjesama, a sigurno će pasti i neki cover. Dođite i otkrijte vaš novi omiljeni bend!
Replicunts: Mostarska publika od nas svakako može očekivati puno dobre i pozitivne energije sa bine i potvrdu da punk nije mrtav! Očekujte buku, dobre tonove i nasmejana lica. Vi samo dođite da čujete i vidite.
Kezz: Live looping, spoj prirodnog i elektronskog, izvornog i modernog, ali u malo drugačijem sastavu, sa novim set-upom i pesmama. Na bini neću biti sama jer će mi se pridružiti sestra Tijana, a šta će svirati i da li će pevati, neka ostane iznenađenje.
Svemir: Kako nam uskoro izlazi i treći album, u Mostaru ćemo sigurno promovirati i nove pjesme s njega, ali i odsvirati pregršt pjesama s prva dva albuma. Pošto nas se, zbog frontwomanice iz tih krugova, često povezuje s tzv. 'ženskim kantautorskim valom' u Hrvatskoj, čini nam se da ljudi od nas često očekuju puno mirniji i decentniji nastup od onoga koji dobiju i više puta se dogodilo da nam nakon svirke priđu i kažu 'hej, nismo očekivali tu razinu energije...'. Nadamo se da će se tako nešto dogoditi i u Mostaru.
Ritam Sex-i-ja: RPublika od nas može da očekuje nesvakidašnji audio-vizuelni tribute spektakl, gde će na trenutak moći da se osete kao da zaista prisustvuju pravom koncertu Red Hot Chili Peppersa. Prvi put sviramo u BiH i jedva čekamo da dođemo na festival.
REVSKL: I kao pojedinac, a i mi kao ekipa nastupamo već duži niz godina zajedno i dosta smo uigrani, iako smo underdog i tek lokalno poznati. Neovisno od žanra muzike vrlo bitno je biti entertainer i zabaviti ljude. Nama je to često polazilo za rukom i dat ćemo sve od sebe da tako bude i na MSF-u. Pozvao bih raju da dođe na jedan od najbolje organizovanih festivala koje imamo na ovim prostorima, a pogotovo Mostarce, jer nije mala stvar imati ovakav festival u našem gradu.

Intervju u cijelosti pročitajte na www.mostarsummerfest.com.