FOTO  Najpoznatija imena BH modne scene koje će nositi revije na 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

Nivea BH Fashion Week Sarajevo, moda, moda i ljepota

...da ostvare kontakte i prisustvuju casting-u za više inozemnih modnih agencija koji su najavili svoj dolazak.
U toku je ONLINE CASTING za izbor 150 modela koji će nositi revije poznatih modnih dizajnera. Rok za prijavu je 10.11.2015 godine, te se pozivaju sve zainteresovane djevojke i muškarci od 16 - 24 godine, da se prijave u inbox na FB Modna agencija Abc Models.

Ovim putem, modna agencija Abc Models poziva sve zainteresirane djevojke i muškarce od 16 do 24 godine da pošalju fotografiju i svoje podatke: ime i prezime, visinu, težinu, godine, grad i mobitel u inbox na FB stranicu Modna Agencija ABC Models. Prijave mogu dostaviti sve djevojke koje dolaze iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske ili Crne Gore.
Najboljima će se pružiti prilika da rade revije na BH sedmici mode u periodu od 14.11.-16.11.2015 godine, ali i mogućnost da se predstave ino modnim scoutima koji dolaze iz Turske, Italije, Engleske i Kine kao i Fashion TV

Kao i svih prethodnih godina, ni ove godine javnosti neće izostati najpoznatija imena bh. modne scene od Delile Softić - Fashion TV Model i zaštitno lice 35. Nivea BH Fashion Week, Isidore Borovčanin - Miss BiH 2014, koja je na izboru za Miss World 2014 proglašena za Top Model Miss World 2014, Sanda Gutić - Miss BiH 2013, Ines Jovanović - World Top Model BiH 2015 koja je odabrana od strane talijanskih modnih scouta i u decembru 2015 godine će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na izboru World Top Model u Rimu, Italija, Munevera Muratović - Fashion TV Model BiH 2015 godine, Muradija Hamzagić - World Top Model Crne Gore 2015 koja je odabrana od strane talijanskih modnih scouta i u decembru 2015 godine će predstavljati Crnu Goru na izboru World Top Model u Rimu, Italija, Belma Ibrahimović, Miss Federacije BiH 2014 i dr.
Inače, za vizualni identitet 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo odabrane su mlade talentirane dizajnerice Lucija Vrcić i Maja Sabljić, pobjednice ovogodišnjeg natječaja za mlade dizajnere "Perwoll New Generation 2015" posredstvom kojeg se svake godine rađaju nova modna imena u BiH.

Zaštitno lice kampanje 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je Delila Softić, model agencije Abc models
Make up artist: Sanjin Egon
Hair: Frizerski salon "Elite line" Sarajevo
Styling: Lucija Vrcić i Maja Sabljić, pobjednice "Perwoll New Generation 2015"
Lokacija: Konjičko rekreativni centar Pegasos u Sarajevu
Photo by Nađa Berberović

Pred nama je najiščekivaniji 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo s odličnim programom gdje će vodeći BH dizajneri u tri večeri predstaviti svoje nove kolekcije.
Jedinstvena bosansko-hercegovačka sedmica mode s najdužom tradicijom od 1997 godine, postavila je temelj naše BH mode, izbacila je velika dizajnerska imena domaće modne scene i nakon svih godina postala je najtraženija modna destinacija. Profesionalni rad modne agencije Abc models kao izvršnog producenta projekta 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, njihovu tradiciju i kontinuitet u doprinosu i razvoju BH modne scene prepoznaju svjetski stručnjaci iz modnog svijeta i u toku 2015 godine daju upravo agenciji Abc Models priznanje za najbolju modnu agenciju u BiH i Istočnoj Evropi.