FOTO  Najpoznatija imena BH modne scene koje će nositi revije na 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

Najpoznatija imena BH modne scene koje će nositi revije na 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

...da ostvare kontakte i prisustvuju casting-u za više inozemnih modnih agencija koji su najavili svoj dolazak.
U toku je ONLINE CASTING za izbor 150 modela koji će nositi revije poznatih modnih dizajnera. Rok za prijavu je 10.11.2015 godine, te se pozivaju sve zainteresovane djevojke i muškarci od 16 - 24 godine, da se prijave u inbox na FB Modna agencija Abc Models.

Ovim putem, modna agencija Abc Models poziva sve zainteresirane djevojke i muškarce od 16 do 24 godine da pošalju fotografiju i svoje podatke: ime i prezime, visinu, težinu, godine, grad i mobitel u inbox na FB stranicu Modna Agencija ABC Models. Prijave mogu dostaviti sve djevojke koje dolaze iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske ili Crne Gore.
Najboljima će se pružiti prilika da rade revije na BH sedmici mode u periodu od 14.11.-16.11.2015 godine, ali i mogućnost da se predstave ino modnim scoutima koji dolaze iz Turske, Italije, Engleske i Kine kao i Fashion TV

Kao i svih prethodnih godina, ni ove godine javnosti neće izostati najpoznatija imena bh. modne scene od Delile Softić - Fashion TV Model i zaštitno lice 35. Nivea BH Fashion Week, Isidore Borovčanin - Miss BiH 2014, koja je na izboru za Miss World 2014 proglašena za Top Model Miss World 2014, Sanda Gutić - Miss BiH 2013, Ines Jovanović - World Top Model BiH 2015 koja je odabrana od strane talijanskih modnih scouta i u decembru 2015 godine će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na izboru World Top Model u Rimu, Italija, Munevera Muratović - Fashion TV Model BiH 2015 godine, Muradija Hamzagić - World Top Model Crne Gore 2015 koja je odabrana od strane talijanskih modnih scouta i u decembru 2015 godine će predstavljati Crnu Goru na izboru World Top Model u Rimu, Italija, Belma Ibrahimović, Miss Federacije BiH 2014 i dr.
Inače, za vizualni identitet 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo odabrane su mlade talentirane dizajnerice Lucija Vrcić i Maja Sabljić, pobjednice ovogodišnjeg natječaja za mlade dizajnere "Perwoll New Generation 2015" posredstvom kojeg se svake godine rađaju nova modna imena u BiH.

Zaštitno lice kampanje 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je Delila Softić, model agencije Abc models
Make up artist: Sanjin Egon
Hair: Frizerski salon "Elite line" Sarajevo
Styling: Lucija Vrcić i Maja Sabljić, pobjednice "Perwoll New Generation 2015"
Lokacija: Konjičko rekreativni centar Pegasos u Sarajevu
Photo by Nađa Berberović

Pred nama je najiščekivaniji 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo s odličnim programom gdje će vodeći BH dizajneri u tri večeri predstaviti svoje nove kolekcije.
Jedinstvena bosansko-hercegovačka sedmica mode s najdužom tradicijom od 1997 godine, postavila je temelj naše BH mode, izbacila je velika dizajnerska imena domaće modne scene i nakon svih godina postala je najtraženija modna destinacija. Profesionalni rad modne agencije Abc models kao izvršnog producenta projekta 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, njihovu tradiciju i kontinuitet u doprinosu i razvoju BH modne scene prepoznaju svjetski stručnjaci iz modnog svijeta i u toku 2015 godine daju upravo agenciji Abc Models priznanje za najbolju modnu agenciju u BiH i Istočnoj Evropi.