Na Novom Zelandu snimat će se tv serija 'Gospodar prstenova'

novi zeland, Gospodar prstenova, serija

Novi Zeland, koji je već dobro zaradio filmovima o Hobbitima, ponovno će biti filmski set, ovaj put za televizijsku seriju, potvrdio je Studio Amazon naznačivši da bi to mogao biti dosad najskuplji projekt iz ekranizacije sage o "Gospodaru prstenova". Amazon je prije dvije godine otkupio prava za snimanje tv serije prema književnom klasiku J. R.R. Tolkiena.

Tri filma iz sage o Gospodaru prstenova koje je početkom 2000-ih snimio na Novom Zelandu redatelj Peter Jackson zaradila su gotovo 3 milijarde dolara i okitila se brojnim Oskarima. 

Kada smo tražili lokaciju koja bi mogla oživjeti ljepotu Drugog doba Međuzemlja, znali samo da moramo pronaći nešto veličanstveno, s netaknutim obalama, šumama i planinama, a da su nam istodobno zajamčeni prvorazedni filmski setovi i studiji te visoko kvalificirana i iskusni filmski radnici", kazali su producenti J.D. Payne i Patrick McKay.

Produkcija će početi u Aucklandu, najvećem gradu Novog Zelanda idućih mjeseci, kazali su. "To je fantastična vijest za filmski sektor Novog Zelanda i naše gospodarstvo", rekao j novozelandski ministar za gospodarski razvoj Phil Twyford.

Filmovi o Hobbitima snimljeni na Novom Zelandu pridonijeli su turističkoj atraktivnosti i od tada je državu posjetilo više milijuna ljudi. Novi Zeland je Međuzemlje ugradio u svoj kulurni identitet pa golemi modeli zmajeva i čarobnjaka dočekuju turiste već u zračnoj luci u Wellingtonu.