Mostarska blogerica putovala bez novca – plaćala limenkama!

Mia Kozo
PR

Kako biste vi reagirali da vam netko priđe, zatraži uslugu i kaže: „Znate, mi nemamo novca i možemo vam platiti samo limenkama Red Bulla“? E, baš tako – začuđen pogled i s upitnikom iznad glave, vjerovatno velikim kao kuća.

A nakon toga – „ma dobro, hajde, može“, i zabava bi onda mogla početi. Dobro, nije bilo baš toliko zabavno stopirati i čekati prijevoz s obzirom na to da limenkama nisu mogli platiti vlak.

Ali, trud se na kraju isplatio. Platili su frizuru, taksi, ručak u Sarajevu i trokrevetnu sobu!

Tročlana ekipa na čelu sa mostarskom blogericom Mijom Kozo stigla je na ovaj način od Mostara do Sarajeva te pokazala kako izgleda Red Bull Can You Make It, natjecanje u kojem tročlani timovi iz cijelog svijeta na isti način sa svojih polaznih točaka trebaju stići do Berlina.

Što je Red Bull Can You Make It?

Ova popularna blogerica poziva neustrašive i kreativne studente da se prijave i u svom video materijalu u trajanju jedne minute objasne zašto bi baš oni trebali biti odabrani za učešće u ovoj avanturi života.

Natjecatelji putovanje započinju s jedne od polaznih točaka u Europi, a zadatak im je da u tročlanim timovima stignu do Berlina, koristeći na svom putovanju limenke Red Bulla kao jedinu valutu.Iako žure do cilja, u ovom natjecanju ne radi se samo o pobjeđivanju: važan je timski rad, odlučnost i način na koji ćete tamo stići. Žiri će odabrati najodvažnije aplikante iz cijelog svijeta i objaviti njihova imena 9. ožujka 2020. godine.Zatim, 21. travnja 2020. godine, 200 odabranih timova iz skoro 60 zemalja širom svijeta započet će svoje putovanje iz jedne od pet polaznih tačaka u Europi: Amsterdama, Barcelone, Budimpešte, Kopenhagena i Milana. Svi timovi će predati svoju gotovinu, kreditne kartice i lične telefone, te će imati tjedan dana da stignu do ovogodišnjeg krajnjeg odredišta – Berlina!

Prijave do 17.2.

Izabrani timovi trebaju kreirati svoju sopstvenu rutu, posjećujući kontrolne točke u različitim europskim gradovima (gdje će pred njih biti postavljani izazovi za duh i tijelo), obavljajući što više zadataka s liste avantura, i objavljujući fotografije i videa pomoću kojih će prikupljati podršku svojih (nesumnjivo) vjernih pratilaca na društvenim mrežama. Tijekom sedam dana putovanja, timovi moraju posjetiti najmanje šest kontrolnih točaka prije nego što stignu na cilj u Berlinu. Prijave su otvorene do 17.2.2020. godine.