"Mostar sevdah reunion" predstavio novi album

Mostar sevdah reunion", album
Promociji novog albuma prisustvovale su brojne istaknute javne osobe i glazbenici, a članovi grupe "Mostar sevdah reunion" uživo su izveli nekoliko novih pjesama.

Novi album svim fanovima ove grupe donosi 15 pjesama, bh. sevdalinki rađenih u njihovom već prepoznatljivom etno-jazz duhu. Tu su i specijalni gosti albuma, među kojima i Halid Bešlić, Tifa, Arif Alajbegović, Željko Samardžić i Hasiba Agić.

"Đela Fato", "Anadolka", "Jutros mi je ruža procvjetala", "Negdje u daljini", "Kad je pođoh draga iz Sarajeva grada", te "Duni vjetre malo sa Neretve" samo su neki od novih naslova.

U kratkom predstavljanju ovog albuma, prije žive izvedbe, menadžer grupe Ruždija Metanović istaknuo je da je album sniman u ljeto prošle godine više od dva mjeseca.

"Uložili smo veliki trud dok se došlo do pravog izbora pjesama i njihovog prilagođavanja - da to bude jedan novi zvuk, a da pritom ne bježimo od onog starog zvuka Mostar sevdah reuniona. Aranžmani su sasvim moderni, ali prilagođeni sevdalinki. Također, dosta nam se pjevača ponudilo da budu gosti na novom albumu, ali nismo sviju mogli primiti", kazao je on.

Nedeljko Kovačević (violina i vokal) mišljenja je da grupa okuplja vrsne glazbenike, možde i najbolje trenutno u regiji.

"Ovo je nešto novo, a u isto vrijeme i stari zvuk. U narednom periodu ćemo uraditi spotove u Mostaru za nekoliko pjesama, a imamo i puno ponuda za koncerte u regiji, te SAD-u, Kanadi i Australiji", istaknuo je on.

Ansambl čine Ilijaz Delić (vokal), Nedeljko Kovačević (violina/vokal), Suad Pašić (klarinet i saksofon), Sead Avdić (bubnjevi), Mustafa Behmen (gitare), Muzis Varajić (gitare/vokal), Muhamed Pašić (bas) i Nermin Drakovac (harmonika).

Produkciju za album potpisuje  produkcija Radio-televizije BiH.

(Fena)