Mostar: Audicija 4 u H.D. Kosača

audicija

Jedan od njenih idejnih tvoraca bio je Željko Ninčić, koji je ujedno glumio lik Davora Stevanovića. Poslije toga slijede "Nova Audicija" 1990. gdje se Ninčić pojavljuje u statusu autora i glumi lik kultnog Mostarca, Hercegovca Marinka Ćutuka („ja ćetri sata ćamim ćekajući ko budala mahnita od jutros iz Mostara kako sam došo, kako neću bit neurozan!"). Nakon 8 godina nastaje "Najnovija Audicija", a Ninčić je u ulozi Veselog (izbjeglica iz Bosne).

U "Audiciji 4″ autor je napravio spoj staroga i novoga. Naime, pored starih likova (Ćutuk i Veseli) i njihovih nezaboravnih scena, tu su po prvi put Crnogorac Vuk Medojević zvani Lisica, Radojka Janša, Asfaltina Kurajbegović i Džemsudin Šimširpašić iz sarajevske čaršije, koji živi na raskršću ulica: Abdulaha Sidrana i Emira Kusturice.
U srijedu 10.prosinca 2014. godine u 20.00 sati u velikoj dvorani Hrvatskoga doma Hercega Stjepana Kosače održati će se „AUDICIJA 4".
Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Kosače od 10.00 do 13.00 i od 16.00 do 20.00 sati. Rezervacije na broj: 063/ 940 - 584.