FOTO/VIDEO  Mate Bulić: Nikad nisam dijelio Hrvate po tome potječu li iz Like, Dalmacije ili Hercegovine

U subotu je pjevao u Los Angelesu. „Čast mi je biti ovdje među svima vama - rekao je Mate Bulić na početku intervjua te napokon objasnio zbog čega ga prati nadimak 'kralj dijaspore'.

„Prije 15 godina, za vrijeme rata, hrvatski novinari su vidjeli moj rad i klubove koji su bili puni na mojim koncertima. Tad sam postao jako popularan, iako, ja sam osoba koja ne voli da se ovakvi epiteti pišu uz moje ime - započeo je svoju priču Mate te dodao da se samo iskrenim radom može doći do punih klubova i dvorana.

Novinar je pjevača tad upitao je li čuo za Depeche Mode i može li se usporediti s njima jer oni, kao i on, pune dvorane izvan Engleske, a u domovini ih toliko ne obožavaju. „ Nisam čuo za njih. Prošli mjesec sam bio izvan događaja, bio sam usredotočen na turneju - odgovorio je Mate te dodao kako bi bio grijeh ne spomenuti da je u vrijeme recesije svaki njegov koncert bio rasprodan. Ipak, kad smo ga nazvali Mate Bulić je promijenio svoju 'pjesmu'.

 "Ma bio sam umoran pa nisam dobro čuo što me novinar pitao. Naravno da znam tko je Depeche Mode. Poznati sastav. Kad sam počinjao s pjevanjem slušao sam ja njih. I slušao sam i Beatlese i druge svjetske grupe - rekao nam je glazbenik koji je nedavno snimio duet s Majom Šuput. Pjesmu 'Dvije lude' napisao im je Thompson.

 'Mlađa publika zna sve moje pjesme'

 „Na internetu je vrlo lako naći sva mjesta na kojima sam nastupao - ustvrdio je glazbenik koji je pjevao u  Vancouveru, Torontu, Montrealu te u Chicagu, Clevelandu, New Yorku i Los Angelesu.

 „U Oakvilleu je prostor primao šesto ljudi, a došlo je njih osamsto pa su neki stajali izvan kluba. Svugdje sam bio zadovoljan atmosferom. Uglavnom mlađa publika zna sve moje pjesme i oni su ti koju atmosferu dovedu do usijanja - objasnio je te otkrio kako misli da je vjera jako bitna za Hrvate u dijaspori.

 'Za mene su Hrvati svi Hrvati koji su katolici'

 „Nikad nisam dijelio Hrvate po tome potječu li iz Like, Dalmacije ili Hercegovine. Za mene su Hrvati svi Hrvati koji su katolici, a žele li oni ići u crkvu ili ne, to je njihov izbor - zakjljučio je glazbenik. Smatra da će mladi u dijaspori kroz odlaske u crkvu i druženje s ostalim Hrvatima lakše učiti, ali i pamtiti svoj jezik.

 Bulić je za kraj otkrio da je navijač Dinama.

 „Ipak, kad sad pogledam stanje u hrvatskom nogometu zanima me samo uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije - rekao je.

 Izvor: 24sata.hr.