LJUBAV LINA I KLAUDIJE ČERVAR U braku 45 godina, a prvi korak u vezi napravila je ona

Lino i Kladudija Červar
Privatni album

Upoznali smo se na plesu. Jer, u to vrijeme odlazak na plesnjak bio je nešto “in”. Za nas mlade dečke to je bila večer kada smo išli hvatati cure. No te večeri ona je ulovila mene. Prvo su mi rekli da me gleda, a kad je prolazila pokraj mene, pozvala me na ples.

Zamisli, da cura zove na ples! Iskreno, nije mi se to baš svidjelo, čak sam se i raspitivao poslije tko je i odakle ta cura koja je toliko slobodna da dečka zove na ples.

A kad sam saznao tko je, umalo sam pregrizao jezik. Vrlo sam brzo shvatio da je Klaudija sigurno prava osoba za mene – ispričao je Lino Červar prošle godine u intervju za Večernji list kako je upoznao svoju suprugu Klaudiju.

Nedugo prije vjenčanja 1975. godine Linu je stigao poziv za vojsku i tada je Klaudiji rekao kako se ne bi tada ženio i htio je da svadba bude nakon njegovog povratka kući, ali Klaudija je rekla kako želi da vjenčanje bude prije odlaska u vojsku, a Červar je na to odgovorio: Pa kako odmah, ne znaš s kim si se ortačila, s čovjekom koji ima svoj put i svi zapravo meni moraju služiti više nego ja drugima”. Rekla mi je: “Da, spremna sam i na to”. I to je i napravila.

Cijelo mi je vrijeme čuvala leđa i omogućila mi da se posvetim poslu koji volim, stoga mi je u životu broj jedan obitelj, a na drugom mjestu je rukomet – rekao je Lino u intervju za Story.

Njegova supruga nerado istupa u javnosti i svog supruga ne prati na utakmicama i natjecanjima jer ga ne želi ometati na njegovom radnom mjestu i utakmice naše reprezentacije prati od doma s kćerima Rankom i Anom te s unucima. Rukometom se bavila i Klaudija, a u šali je jednom rekla kako se prestala baviti rukometom kada je joj je suprug rekao da nije talentirana.

Klaudiji na početku braka s Linom nije bilo lako jer je naš proslavljeni rukometni trener stalno bio na putu pa su mu i vikendi bili rezervirani za rukomet, a Lino je cijenio njezinu strpljivost i posvećenost obitelji i rekao je za 24 sata:

Moja supruga je žena koja ne drži tri, nego četiri zida u kući. I veliki je radnik! Da su moji igrači vrijedni kao ona, da u teškim trenucima imaju takvu volju ići naprijed, imali bismo strašnu reprezentaciju. Ne želim joj se dodvoravati kad ovo govorim, nema za to potrebe nakon 40 godina braka, ali da nije bilo nje, ne bi bilo ni mojih uspjeha – iskren je bio Lino.

Prije nešto više od godinu dana obitelj Červar proživljavala je najteže dane kada je Klaudiji dijagnosticirana teška bolest. Lino je bio uz suprugu neprestano i opet je ponovio kako je ona najzaslužnija za sve njegove uspjehe i želi biti uz nju u tim teškim trenucima, piše Večernji.ba

Više se sada volimo i poštujemo nego u mlađim danima. Od početka mi se sviđalo što ima poštovanje prema svima, radišan je, pedantan i puno voli obitelj i djecu, a pogotovo svu djecu iz rukometa. Veliki je radnik. Nekada se noću probudim i zateknem ga za radnim stolom – rekla je prošle godine za Hrvatski radio Klaudija Červar i dodala kako za ničim u njihovom braku ne žali.