Legendarna Aretha Franklin preminula je u 77. godini

Legendarna Aretha Franklin preminula je u 77. godini
'Kraljica soula' Aretha Franklin preminula je u 77. godini života u Detroitu okružena obitelji.

Iza sebe je ostavila četvero djece, sinove Clarencea Franklina, Edwarda Franklina, Teda Whitea Juniora i Kecalfa Cunninghama te tugujuću obitelj i obožavatelje diljem svijeta.

Smrt je potvrdio njezin glasnogovornik. Aretha se borila s rakom gušterače.

Obitelj je prije nekoliko dana zamolila fanove za molitvu i podršku za glazbenu divu. Čak su i Jay Z i Beyonce nakon te vijesti na svom koncertu održali počast legendarnoj pjevačici.

Legendarna pjevačica rođena je 25. ožujka 1942. , a od rane dobi poučavale su je zvijezde gospela kao što su Mahalia Jackson i Clara Ward.

Aretha je prva je žena koja je uvrštena u Rock and Roll Hall of Fame, a u životu je dobila čak 18 Grammyja. Magazin Rolling Stone ju je proglasio najboljom pjevačicom svih vremena.

Njezini hitovi poput "Respect", "I Say a Little Prayer", "Natural Woman," "Chain of Fools" popularni su i danas, a mnogi su tvrdili da su njezini hitovi postale prave 'himne žena' jer su se mogle poistovjetiti s njezinim stihovima.

Iako su je zvali po čitavom svijetu da nastupa zbog straha od letenja vrlo rijetko je koncerte održala izvan SAD-a.

Aretha se godinama borila sa prekomjernom težinom i alkoholizmom.

Strani mediji su još ranije pisali da je pjevačica oboljela od raka no ona je to sve demantirala i odbila pričati o svojim zdravstvenim problemima. Ipak, bolest je uznapredovala i Aretha je izgubila bitku.

vijesti.hr