Kristen Stewart: 'Rekli su mi da se ne pojavljujem u javnosti s djevojkom ako mi je stalo do karijere'

kristen stewart, glumica
Prošlo je punih sedam godina otkako je Kristen Stewart glumila Bellu Swan u "Sumrak sagi" i otkako su tinejdžeri diljem svijeta uživali u romansi nje i Roberta Pattinsona, kako na filmskom platnu, tako i van njega. 29-godišnja glumica o svemu je progovorila tek sada, kada je njihova veza davna prošlost.
 

Kada je 2008. snimljen prvi nastavak filma "Sumrak", isti je postigao neviđeni uspjeh, a o svemu dovoljno govori podatak da je u prvom danu prikazivanja zaradio nevjerojatnih 35,7 milijuna dolara. No, javnost je, osim u filmu, uživala i u ljubavnoj priči glavnih glumaca koja se s filmskog platna preselila u njihov stvarni život.

Tek danas, s popriličnim odmakom, glavna glumica Kristen Stewart, koja je u filmu utjelovila Bellu Swan, progovorila je o svojoj vezi s "vampirom" Robertom Pattinsonom i to za britanskog izdanje Harper's Bazaara.

"Kada smo Rob i ja bili zajedno, nismo imali neki primjer koji bi mogli slijediti, nismo znali kako se ponašati. Toliko toga nam je oduzeto, jer, s jedne strane željeli smo kontrolu. Vodili smo se mišlju da nikada nećemo pričati o našoj vezi, jer ona je samo naša", rekla je u intervjuu 29-godišnja glumica.

Iako su u vezi proveli nekoliko godina, teret slave, ali i neviđen interes javnosti za njih su bili preteški. Jednostavno nisu izdržali, a sve su okončali niti godinu dana nakon što je otkriveno da je Kristen Stewart varala svog dečka s redateljem filma "Snjeguljica i lovac", Rupertom Sandersom.

Interes za ljubavnim životom Kristen Stewart i dalje traje, osobito jer je ona nakon Roberta Pattinsona sreću pronašla u zagrljaju istog spola, a službene su i njezine veze s Dylan Meyer i Stellom Maxwell. Za razliku od priča o ljubavnim vezama, o svojoj seksualnosti nema problema javno govoriti.

"Jednostavno želim uživati u svom životu. Nažalost, u pokušaju da zaštitim svoj privatni život ja sam ga zapravo upropastila. No, što ovo sve znači? Da ne možeš izaći van s osobom s kojom si u vezi? Ne možeš o tome pričati u intervjuima? Stalno su mi tupili da ukoliko želim sačuvati svoju karijeru i slavu, moram paziti na sve. Postoje ljudi u svijetu koji te jednostavno ne vole, koji ne vole ako je žena u vezi sa ženom i ne sviđa im se što se ne deklariraš kao lezbijka, a ti se s druge strane ne možeš identificirati kao heteroseksualka", rekla je Kristen Stewart i dodala:

"Rekli su mi - ako ti je stalo do karijere učini sama sebi uslugu i ne pojavljuj se u javnosti držeći se sa svojom djevojkom za ruku. Ako to napraviš sigurno ćeš dobiti ulogu u Marvelu. S takvim ljudima ja ne želim raditi."