VIDEO  Kralj YouTube plaftorme sitgao do 10 milijuna pretplatnika

psy

Danas, pet godina kasnije, Psy, korejski reper i apsolutni kralj YouTube zajednice dosegnuo je 10 milijuna pretplatnika! Za to je postignuće, naravno, dobio posebnu posvetu koju YouTube dodjeljuje kada dosegnete određeni broj pretplatnika na svoj kanal, a u ovom slušaju to je dijamantni "play button".

Psy dakako nije prvi YouTuber koji je dotaknuo magičnu granicu od 10 milijuna pretplatnika, ali je svakako najposebniji, najkontroverzniji, jer riječ je o kralju koji je sa samo jednim glazbenim uratkom odletio ravno do zvijezda.

Ako postoji savršena personifikacija sintagme "jedan čovjek - jedna pjesma", onda je to svakako Psy, jer je sa svojim prvim hitom polomio i porušio sve granice, zavrtio planetu u suprotnom smjeru i napravio ono što niko, nikada prije njega nije uspio, a pitanje je hoće li neko uopće moći ponoviti njegov uspjeh...

Da, radi se o famoznom hitu "Gangam Style" koji je nedodirljiv na prvom mjestu najpregledavanijih video zapisa na YouTube platformi. Možda vam je teško za povjerovati, ali "Gangam Style" je od njegovog objavljivanja do danas pregledalo gotovo tri milijarde gledatelja!

Nemoguća priča koja u dokazuje kako danas u svijetu modernih tehnologija ništa nije predvidljivo niti sigurno. Nismo dovoljno kompetentni da bismo ocjenjivali esencijalnu glazbenu vrijednost globalnog mega-hita koji je potpisao Psy, ali nekako smo poprilično sigurni kako postoji hrpa boljih pjesama...

Zašto je onda "Gangam Style" postao najgledaniji, u čemu je tajna uspjeha, kako se sve poklopilo? Iskreno, vjerovatno niko nema pojma, jer napisati ovakav scenarij ne bi se usudio apsolutno niko, osim naravno, života koji slaže kockice nepredvidljivo kako samo on zna.

Na kraju krajeva, nije ni važno, Psy je kralj, "Gangam Style" je na vrhu svih vrhova, a sve rasprave u pokušaju analize ovog uspjeha su suvišne. Da, u virtualnom svijetu je moguće i ono što vam izgleda potpuno nemoguće, ovo je jedan od dokaza.